Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2021

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kapitalne tudi tvoje Very Happy_________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Tole temo najbrž bere kar dosti Gartlčanov, zato objavljam povezavo do jesenskega srečanja.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about5676.html
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Kaj boste naredili s papriko ob teh nizkih jutranjih temperaturah? Moja je še polna in lepa, še dela in bi jo še imela na gredi. Je dovolj prekrivanje s kopreno?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Baburo sem včeraj obrala in porezala. Čeprav je že bila pokrita s kopreno, so mlajši plodovi postajali deformirani. Ni jih bilo veliko, ker sem že pred časom porezala cvetoče vršičke. Malo oranžno, ki raste v loncih, sem prenesla noter na toplo.

Pokrivanje s kopreno ne bo odveč, zemlja je še dokaj topla, sonca bo tudi še nekaj čez dan. Jaz bi dala kar dve plasti letne. Cvetoče vršičke pa le poreži, da bo šla vsa hrana v že nastavljene plodove.
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Hvala, bom tako naredila.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem pobrala takorekoč vse plodove paprik, ki še vedno vztrajajo na vrtu, pokrite s kopreno. Plodov se je nabralo kar nekaj. Zelene bom vkuhala za zimo, malo obarvane pa bom zorila v kozarcu na sobni temperaturi.
Na gredi sem pustila samo čili papričice, ki jih bomo do slane pobirali sproti.

9HZEAA-1 DPMLBX-1

YGKNXS-1_________________naredimo svet lepši
Odgovori