Stran 13 od 17
Objavljeno: So Okt 27, 2018 4:40 pm
Napisal/-a kate
No, jaz jih imam dve gajbici - preveč za kutin sir. Nimam sušilca za krhlje. Kaj drugega bi še lahko naredila?
Objavljeno: So Okt 27, 2018 5:45 pm
Napisal/-a metuljc
Marmelado, sok, skupaj z jabolki kompot, sama sem na drobno narezala neolupljene kutine in olupljena jabolka, dodala cimet, nageljnove žbice, limonine rezine. Zaenkrat za sproti, ampak ga bom tudi kot ozimnico.
Izjemno dobre so pečene:
https://www.kulinarika.net/recepti/13171/sladice/kutine-pecene/
Da ne govorim o kutinah v viskiju:
https://www.kulinarika.net/recepti/11871/ozimnica/kutine-v-viskiju/
Skratka, še premalo jih bo.
Objavljeno: Pe Okt 04, 2019 11:03 am
Napisal/-a crtj
Aromatnaya je letos močno obrodila, velike bunke, okus dober, izrazitejši kot lani.
Tudi pes se strinja glede okusa.
Vendar žal gnijejo, kot da bi bile plačane za to.
Objavljeno: Pe Okt 04, 2019 11:35 am
Napisal/-a Kravzlj
Kako veš kdaj so kutien zrele ubistvu? moje so kar polne_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Objavljeno: Pe Okt 04, 2019 1:46 pm
Napisal/-a crtj
Po mojem vtisu - ko primerno dišijo.
Lahko pa tudi malo prehitiš in jih postaviš po hiši, naj se tam lotijo dišanja.
Objavljeno: Sr Dec 16, 2020 7:25 pm
Napisal/-a noam
Da se še malo pohvalim. Odkar sem tri leta nazaj začel saditi drevesa, je kutina prva (poleg fig) že lepo rodila. Bila je italijanska sadika iz Eurogardna. V loncu, na pogled veliko premajhnem za velikost drevesca. S takimi imam slabe izkušnje. Ali se posušijo ali pa nikamor ne rastejo in samo životarijo. Ta kutina se je pa takoj prijela, močno odgnala in krepko jo je treba obrezovati. Že prvo leto je bil gor en sadež, drugo leto pa že polna košara. Slabih deset kil sem jih nabral, pa še precej jih je pometalo po tleh in so zgnile.
Spekli smo en štrudl (dober), skuhali marmelado (dobra) in kompot (dober). Problem je samo v tem, da sem zaenkrat edini odjemalec. Drugo leto, če bo tako nadaljevala, probam še kakšen recept.
Objavljeno: Sr Dec 16, 2020 8:23 pm
Napisal/-a metuljc
Kutine v viskiju, pečene kutine, kutinov sir,.....še kaj dobrega se bo našlo. Dobro zrele, narezane na tanke rezine, so dobre tudi surove, za grizljanje. Tak fin, poseben okus.
Objavljeno: Sr Dec 16, 2020 10:52 pm
Napisal/-a kate
Obožujem kutine!
To je moja želja za prihodnje leto - posaditi kutino. Ali so zahtevne glede zemlje (kaj če je zemlja slaba, oz. je je malo)?
Objavljeno: Sr Dec 16, 2020 11:36 pm
Napisal/-a češnca
Na Gartlclovu sem zadela vrečo bio kutin, iz katerih sem še isti večer skuhala marmelado. Noro dobra!
Sedaj sprašujejo, če bom drugo leto spet kaj prinesla. Pri nas namreč kutine ne rastejo zaradi mrzlega podnebja.
Objavljeno: Če Dec 17, 2020 12:17 am
Napisal/-a mravlja
noam, kaj pa imaš to za eno sorto?