Gobarjenje 2022
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Ja, mislim, da gredo h koncu. Tudi pri nas so bili včeraj v glavnem starejši, tile na sliki so bili nabrani v sredo in so odšli k sinu
. Zase sem pa včeraj nabirala, niso bili več tako lepi
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Radegunda, Golte
-
Cigančki so tudi meni odlične gobe. Ob invaziji gobanov težje pridejo na "naslovnico", razen ob zastrupitvah, zaradi zamenjave z zeleno mušnico. Njuna rastišča se ponekod prekrivajo. Ko so klobučki še mali in zaprti, jih nepozoren nabiralec lahko zamenja. Če gledamo dnišče, kjer cigančki nimajo zadebelitve (jajca, okrogline), značilne za mušnice in rahlo vijoličasto rjavega poprhnjenega klobučka v nasprotju z rahlo zelenim zelene mušnice do napake ne more priti.
- Melona
- Kraj: Litija
copatka je napisal/a: |
Kakšno izkušnjo sta pa imela? ![]() |
Zgodba je stara 37 let, ampak poučna za ves lajf. Hodila sva po ljubljanski tržnici in tam je neka gospa prodajala karžlje. Precej dražje kot druge gobe. In čez dve uri sem verjela, da sem ta zaklad našla v gozdu. Sostro, Ljubljana. Tiste bele pike sem z lahkoto sprala s klobukov in gobe z vsem spoštovanjem ocvrla z jajci. Odlične so bile, zelo okusne, čisto rahlo sladkaste. Zaljubljena do ušes in še čez sem pol porcije odstopila svojemu princu. Potem sva šla spat. Kar dobro naju je zadelo, luštno. Najbolj se spomnim, kako lahke noge sem imela, kot bi lebdele v vodi. Pa tak blažen občutek zadovoljstva je bil. Potem me moj vpraša, če sem ok. Sem rekla, da sem super, samo noge so nekam lahke in do spanja mi ni. Zažene paniko, ker njemu je bilo pa samo čudno in slabo, nič fajn. Sva poskusila bruhat, pa ni šlo. No, v dveh urah je bilo spet vse po starem.
Naslednji dan moj privleče knjigo o gobah. Pri rdečih mušnicah seveda najde rešilca. Včasih se zbadava, da se nama posledice še vedno poznajo, pa ugotoviva, da niso mušnice krive, čudna sva bila že prej.
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Rimske Toplice