Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Narcissus - narcisa

Odgovori
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Na prvi fotki še zadnja polna oz Tazetta narcisa po imenu 'Cheerfulness' iz moje zbirke.
Na drugi fotki miniaturna narcisa nizke razti in zelo primerne za gojenje v lončkih in skalnjakih.
Tretja fotka je narcisa iz skupine ciklamnih narcis po imenu 'Jetfire'

Nazadnje urejal/a braneb 30 Nov 2015 11:59; skupaj popravljeno 1 krat
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Zadnja fotografija je prav WOW. Mislim narcisa na njej, kot tudi sama fotgrafija. Ampak opise pa malo slabše razumem. Ta zadnja je verjetno ciklamasta. Tisto prvo (Yellow Cheerfulness) pa mi uvrščamo med Double Daffodil in sicer v tiste redkejše, ki imajo manjše in pogosto sladkobno dehteče cvetove, ki so v skupini po 4 ali več.

Kakorkoli pač že ..... Čudovit je ta tvoj svet narcis. poklon
dalija

Odgovor Napisal/-a dalija »

Jetfire je ciklamasta narcisa
Dobra fotografija. Meni kad je slikam uvijek trubica ispadne žuta. Crying or Very sad
braneb

dalija je napisal/a:
Jetfire je ciklamasta narcisa
Dobra fotografija. Meni kad je slikam uvijek trubica ispadne žuta. Crying or Very sad

O super, hvala za popravek, ja res je Jetfire sodi med ciklamaste narcise
braneb

V letošnji moji narcisni gredi so zacvetele tudi naslednje tri narcise

braneb

Tu so še dve trobentasti narcisi. Letošnjo zbirko zaključujem z eno najlepših narcis s polnim cvetom 'Sweet Pomponette'. Drugo leto pa upam, da bo še kakšna nova narcisa v moji zbirki.

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Le kje jih jemlješ. Razz Ena je lepša od druge._________________
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Na hitro sem naštela 65 različnih. Ogromno! Čebulice si verjetno nabavljal večinoma v tujini? Imaš pa veliko takih, ki sem jih prvič videla, čeprav sem gledala tako našem kot tuje strani.
dalija

Odgovor Napisal/-a dalija »

Lijepa zbirka Very Happy
Kako se zove ona iznad 'Sweet Pomponette'
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Lepotičke.
Tudi jaz bi rada vedela ime tiste srednje. Čeprav jih je kar nekaj v tej barvni kombinaciji, nimam nobene, saj jih pri nas še nisem srečala.
Odgovori