Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2023
Včeraj smo šli na 1200 metrov brez posebnih pričakovanj, v bistvu bolj na pasji sprehod. A našla sem 5 lepih mladih jurčkov, nič črvivih, in nekaj lisičk. Vsi so bili v mahu. Je pa to dobro znamenje, morda še kaj bo. Jutri gremo spet .
Ni pa še niti štorovk niti sivk, čeprav je bilo kar hladno, le 2 stopinji._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ni pa še niti štorovk niti sivk, čeprav je bilo kar hladno, le 2 stopinji._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Danilo, ne. Gor je bilo za stopinjo topleje kot pri nas na 800 m, očitno je bilo malo inverzije in ponoči ni padlo pod nulo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Sem zašla s poti in sploh nisem vedela, kje sem in kaj zagledam pred seboj? Marele! Priznam, da se mi je na obrazu, kar narisal nasmeh, ker sem iskala ravno marele. Moram reči, da so ogromne. Orjaški dežniki!
Danes sem šla samo pogledati za gobe v naravo. V pon bom pa šla s košaro. Upam, da jih ne bo kdo pobral. Imam namen narediti marele v omaki.
Je pa zdaj idealno vreme za gobarjenje. Nekaj dni je deževalo in zdaj je toplo, kar je zakon za gobe in za ljubitelje gob.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 21 Okt 2023 22:12; skupaj popravljeno 3 krat
Danes sem šla samo pogledati za gobe v naravo. V pon bom pa šla s košaro. Upam, da jih ne bo kdo pobral. Imam namen narediti marele v omaki.
Je pa zdaj idealno vreme za gobarjenje. Nekaj dni je deževalo in zdaj je toplo, kar je zakon za gobe in za ljubitelje gob.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 21 Okt 2023 22:12; skupaj popravljeno 3 krat
Life is like a game ... play it ...
Kaj pa vem, mogoče so naše gobe butaste ali kaj, da ne vidijo idealnih pogojev za rast . Okrog nas je nič od nič, pa je mokro in toplo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Domžale
Današnja bera :
Sem šel v škofjeloški konec, na okoli 600 metrov n.v., z upanjem na kakega borovega gobana.
Pa nič od nič. Nasploh zelo slabo z gobami. Cevark praktično nič, če odštejem nekaj ogromnih, prestarih, v vodo napitih.
Od gob, ki jih poznam in nabiram, bi kvečjemu lahko kakšno golobico utrgal, pa še teh ni bilo veliko.
Od mladih gob je bilo največ citronastih mušnic in ježkov.
Tudi tistega pravega vonja ni v gozdu.
Jaz verjamem, da je premokro !
Pa tudi tisti trije mrzli dnevi zadnjič so verjetno naredili škodo ...
Sem šel v škofjeloški konec, na okoli 600 metrov n.v., z upanjem na kakega borovega gobana.
Pa nič od nič. Nasploh zelo slabo z gobami. Cevark praktično nič, če odštejem nekaj ogromnih, prestarih, v vodo napitih.
Od gob, ki jih poznam in nabiram, bi kvečjemu lahko kakšno golobico utrgal, pa še teh ni bilo veliko.
Od mladih gob je bilo največ citronastih mušnic in ježkov.
Tudi tistega pravega vonja ni v gozdu.
Jaz verjamem, da je premokro !
Pa tudi tisti trije mrzli dnevi zadnjič so verjetno naredili škodo ...