Crtj
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5436
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
-
- Prispevkov: 623
- Pridružen: To Maj 18, 2021 2:00 am
- Kraj: Občina D.Toplice
Japonska zgleda drugače, navadne so v dobri zemlji zlahka tako polne.
Mimogrede: japonske sem našel podivjane ob nekem kolovozu, povsem slučajno. Slastne so, nekaj posebnega, meni precej okusnejše od vseh ostalih! Vzel par zakoreninjenih, jih posadil v lonce, naslednje leto v zemljo. Izplen kilav, zdi se mi, da jim moja ilovica+žgoče sonce res ne ustreza, tako da bodo očitno propadle (3.poskus že).
Nabavil sem jih tudi spomladi s skupnim naročilom iz Poljske, pa da vidimo, če bo kaj razlike...
Mimogrede: japonske sem našel podivjane ob nekem kolovozu, povsem slučajno. Slastne so, nekaj posebnega, meni precej okusnejše od vseh ostalih! Vzel par zakoreninjenih, jih posadil v lonce, naslednje leto v zemljo. Izplen kilav, zdi se mi, da jim moja ilovica+žgoče sonce res ne ustreza, tako da bodo očitno propadle (3.poskus že).
Nabavil sem jih tudi spomladi s skupnim naročilom iz Poljske, pa da vidimo, če bo kaj razlike...
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5436
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Okoli pastirja so črne maline (rubus occidentalis). To je zdaj kot oni vic:
- ati, kaj je to?
- črni ribez
- zakaj je pa potem rdeč?
- ker je še zelen.
Ravno zdaj počasi začenjajo biti prve zrele in so zelo OK. Jih je za ene 20 metrov dolžine. Rabile so kakih 5 let, da so se lepo razrasle in zdaj so res za razstavo. Bile so pobrane v Kalii neko zimo v post-post-sezoni po 1 eur, sorta Black Jewel.
Okoli dreves vidite odpadno slamo od rac. Že tako je zastirka pri nas redna praksa, zdaj pa je še dvojni učinek od dodanega gnojila.
Delajo pa lepo tudi že klasične maline, včeraj-danes sem imel obiskovalce in smo za zajtk nabrali solatno skledo Amire. Potem še Golden bliss, nekaj Polke, nekaj črnih kot pravim zgoraj, nekaj ameriških borovnic, nekaj hrušice, nekaj ribeza ... Kar je treba, ni težko.
Ob tem zajtrku smo porabili tudi dosedanjo akumulacijo račjih jajc (6 kosov, od tega ena XXL z dvojim rumenjakom). Malo me je skrbelo, kako to bo, ker grejo pisani opisi od "kot kokošja, samo malenkost bolj intenziven okus" pa do "groza, beljak pride čisto usnjen, moraš zelo paziti in na drugačen način pripravljati".
Naša praktična izkušne je vsekakor tisto prvo, torej - jajca kot jajca, ampak res v vsem zelo dobra. V smislu kot tisti črni paradižniki, ki imajo v bistvu klasičen paradižnikov okus, samo da ga imajo več.
- ati, kaj je to?
- črni ribez
- zakaj je pa potem rdeč?
- ker je še zelen.
Ravno zdaj počasi začenjajo biti prve zrele in so zelo OK. Jih je za ene 20 metrov dolžine. Rabile so kakih 5 let, da so se lepo razrasle in zdaj so res za razstavo. Bile so pobrane v Kalii neko zimo v post-post-sezoni po 1 eur, sorta Black Jewel.
Okoli dreves vidite odpadno slamo od rac. Že tako je zastirka pri nas redna praksa, zdaj pa je še dvojni učinek od dodanega gnojila.
Delajo pa lepo tudi že klasične maline, včeraj-danes sem imel obiskovalce in smo za zajtk nabrali solatno skledo Amire. Potem še Golden bliss, nekaj Polke, nekaj črnih kot pravim zgoraj, nekaj ameriških borovnic, nekaj hrušice, nekaj ribeza ... Kar je treba, ni težko.
Ob tem zajtrku smo porabili tudi dosedanjo akumulacijo račjih jajc (6 kosov, od tega ena XXL z dvojim rumenjakom). Malo me je skrbelo, kako to bo, ker grejo pisani opisi od "kot kokošja, samo malenkost bolj intenziven okus" pa do "groza, beljak pride čisto usnjen, moraš zelo paziti in na drugačen način pripravljati".
Naša praktična izkušne je vsekakor tisto prvo, torej - jajca kot jajca, ampak res v vsem zelo dobra. V smislu kot tisti črni paradižniki, ki imajo v bistvu klasičen paradižnikov okus, samo da ga imajo več.
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5436
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje