Crtj

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nove tri race ne samo da niso vajene vode in niti približno ne gredo same od sebe v lavor / bazen, temveč so se prav izogibale vodi tudi, če sem jo pršil iz cevi.

No, tega zdaj ni več Smile Tako da počasi bomo pa ja iz njih naredili normalne račje race.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lep primerek pasme "račji pastir"..._________________naredimo svet lepši
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Samo malo... kaj pa je tole rdeče, desno od kužka? Maline? Nisem še videla tako polnih!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A je mogoče japonska malina al kako že rečejo?
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Japonska zgleda drugače, navadne so v dobri zemlji zlahka tako polne.
Mimogrede: japonske sem našel podivjane ob nekem kolovozu, povsem slučajno. Slastne so, nekaj posebnega, meni precej okusnejše od vseh ostalih! Vzel par zakoreninjenih, jih posadil v lonce, naslednje leto v zemljo. Izplen kilav, zdi se mi, da jim moja ilovica+žgoče sonce res ne ustreza, tako da bodo očitno propadle (3.poskus že).
Nabavil sem jih tudi spomladi s skupnim naročilom iz Poljske, pa da vidimo, če bo kaj razlike...
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Ma, čudovite so. Jaz mislim, da sem zaljubljena! V tele maline, da ne bo pomote!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Okoli pastirja so črne maline (rubus occidentalis). To je zdaj kot oni vic:

- ati, kaj je to?
- črni ribez
- zakaj je pa potem rdeč?
- ker je še zelen.

Ravno zdaj počasi začenjajo biti prve zrele in so zelo OK. Jih je za ene 20 metrov dolžine. Rabile so kakih 5 let, da so se lepo razrasle in zdaj so res za razstavo. Bile so pobrane v Kalii neko zimo v post-post-sezoni po 1 eur, sorta Black Jewel.

Okoli dreves vidite odpadno slamo od rac. Že tako je zastirka pri nas redna praksa, zdaj pa je še dvojni učinek od dodanega gnojila.

Delajo pa lepo tudi že klasične maline, včeraj-danes sem imel obiskovalce in smo za zajtk nabrali solatno skledo Amire. Potem še Golden bliss, nekaj Polke, nekaj črnih kot pravim zgoraj, nekaj ameriških borovnic, nekaj hrušice, nekaj ribeza ... Kar je treba, ni težko.

Ob tem zajtrku smo porabili tudi dosedanjo akumulacijo račjih jajc (6 kosov, od tega ena XXL z dvojim rumenjakom). Malo me je skrbelo, kako to bo, ker grejo pisani opisi od "kot kokošja, samo malenkost bolj intenziven okus" pa do "groza, beljak pride čisto usnjen, moraš zelo paziti in na drugačen način pripravljati".

Naša praktična izkušne je vsekakor tisto prvo, torej - jajca kot jajca, ampak res v vsem zelo dobra. V smislu kot tisti črni paradižniki, ki imajo v bistvu klasičen paradižnikov okus, samo da ga imajo več.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

brbr je napisal/a:
Še plavati jo naučiš, pa bo.

Danes sem jo taktično tako lovil, da je pobegnila v bazen (treba je malo splezati - na gajbico in potem še čez rob), tako da zdaj zna načeloma sama na kopanje. Bo pa verjetno treba še ponoviti vajo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

PANIKA !! ALARM !! GAGAGAGA!!!!!

Letim ven v gatah v dežju....

Race so srecale ježa.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”