Voda
-
Muha ne vem katere zajčke enoletne misliš? je pa res ko praviš, da tukaj vse hoče veliko prej in čimprej dozoreti, narediti plod in semeniti. ali jaz res živim v kraju kjer se mora vse zgoditi v treh mesecih. haloo muha! malo me strašiš in mislim ,mislim naprej in ...lpvoda.
PS; že nekaj dni ali noči je dež. zato je res noro zeleno in sosedje kosijo skoraj vsak 3 dan. pri nas nismo tako vneti za košnjo. noči so hladne, morje pravijo se topli in veliko njih se že kopa. sedaj je res lepo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS; že nekaj dni ali noči je dež. zato je res noro zeleno in sosedje kosijo skoraj vsak 3 dan. pri nas nismo tako vneti za košnjo. noči so hladne, morje pravijo se topli in veliko njih se že kopa. sedaj je res lepo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
muha, seveda sedaj vem kateri zajčki. mislila sem da si jih videla pri meni. bili so nekoč tudi v špranjah zidov, a jih je ena "pridna nevedna" roka izpulila v času ko niso cveteli. sedaj jih bom znova zasejala. hvala ker si me spomnila. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
tjseih, tole je muškatna kadulja. Če me spomin ne vara (in me ne), je dvo ali nekajletnica. Muškatna kadulja
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sadiko muškatne kadulje sem letos dobila na dveh koncih, kar tako. Ena darovalka je hvalila (in kasneje tudi pokazala) čudovito cvetje, druga je hvalila prijeten vonj in cvetje priporočala tudi za čaj, pa sem vzela pri obeh.
Cvetela naj bi po besedah prve šele prihodnje leto, po besedah druge pa lahko že letos jeseni.
Kakšne so vaše izkušnje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Cvetela naj bi po besedah prve šele prihodnje leto, po besedah druge pa lahko že letos jeseni.
Kakšne so vaše izkušnje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Jaz sem sadiko dobila lani. Ena raste v zeliščnem vrtu, kjer ne gnojim in je ostala bolj mala. Drugo sem dala med vrtnice, pa je podivjala: listje kot slonove uhe, socvetje visoko, vsak čas se bo odprlo. Tudi ona druga mala, bo cvetela. ob priliki poslikam in pokažem. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
to masleno dišeče "čudo" muškatna kadulja raste tako: od maja čez junij in julij. konec julija in avgusta se začne sušit. takrat imam jaz "saharsko" zelooo močno dišečo, smolnato m.ko. vse je popolnoma rjavo a izredno dišeče.
počasi dviguje težko socvetje med črniko začenja biti opazna m.kadulja ko popolnoma zacveti začenja zelo nežno a stopjuje vonj do izredno močnega. tako je moj vrt v I. iz mseca v mesec drugačen. lpvoda
počasi dviguje težko socvetje med črniko začenja biti opazna m.kadulja ko popolnoma zacveti začenja zelo nežno a stopjuje vonj do izredno močnega. tako je moj vrt v I. iz mseca v mesec drugačen. lpvoda
-
drugače se sama zaseje, je kot pravi naš Metulj dvo in tudi več letna, če jo ne izpuliš. prvo leto naredi liste, drugo leto začenja cveteti. če hočeš, da se sama razseje jo pustiš semeniti in pozno po zimi ji porežeš rjavo stabliko. na pomlad jih lahko presajaš tudi če imajo že nastavljen cvet. trpežne so. marsikateremu ne bodo všeč ko odcvetijo ker postanejo rjave, tako jih odrežejo preden semena dozorijo. meni so onako rjave mogočnega vonja in zaradi te smolnatosti rahlo lepljive na dotik izredno zanimive, ker ko da naprej živijo a v drugačnem ruhu. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)