Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kar je bilo nujno za pocepit sem že in tudi zalil._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ploščična okulacija ?
Po kolikem času potem odviješ ?
Dajmar

To je zame drugič. Prvič sem odvil po enem mesecu, lepo je bilo zaraščeno samo spomladi ni odgnalo. Zdaj ne vem kdaj odviti in odrezati pri cepiču.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Odviješ in pogledaš lahko po parih tednih, samo odrežeš pa pomladi. Včasih se zgodi da se rana pri cepljenju zarastla , dejansko pa podlaga kalusira, cepič se je pa posušil in odmrl._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Ja velikokrat je koža živa oko/brst pa ne._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Dajmar

Daniel R je napisal/a:
Odviješ in pogledaš lahko po parih tednih, samo odrežeš pa pomladi.

Za dren se pomlad začne zgodaj, kdaj naj porežem nad cepljenim mestom. Konec januarja ali kasneje.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Sej lahko odrežeš tudi ko že drevje odganja. Jaz nebi prehitro odrezal, da mi nebi pomrznilo na novo odgnano oko v primeru pozebe._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Dajmar

Zaenkrat dobro kaže.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Saj ni res, pa je...

Letos sem imel prostega časa zelo malo, ali bolje, ni ga bilo... Vseeno sem pocepil vse, kar sem imel "v glavi" (vse se mi je nekako tudi prijelo - če ne prvič, pa drugič). Kar mi je preostalo "palic in palčk", sem za vsak slučaj shranil nazaj, v "pomožni" hladilnik.
Tako me je za danes počakalo čiščenje "prav-tega" hladilnika, ki, presenetljivo in brez problema, "lepo" ohladi na 2-4 stopinje. In tako sem našel tudi preostanek letošnjih cepov. In bil presenečen: cepov sicer notri ni bilo več prav veliko, jih je bilo pa kar nekaj, kaka tretjina, še svežih, zelenih, lepo napetih. Sem jih dal nekaj spet nazaj - za drugo leto Laughing .

Ima kdo kake izkušnje s cepljenjem eno leto starih cepov? A to cepljenje sploh obstaja?
Odgovori