Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Pri meni divji raste na prodnati podlagi, cel dan sonce._________________Naj raste
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hodim po gozdu, mešanem, na 700 mnm. Ker navkreber hodim zelo počasi in s postanki, lahko toliko bolj opazujem naravo okrog sebe. In zagledam neke črne packe, za katere sem bolj od daleč mislila, da so stari in od dežja sprani iztrebki srnjadi, ki jih je tam precej, od blizu so pa takele:

IMG-8726

Se da v takem razpadajočem stanju še določiti te gobe?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Črne trobente, ki čez zimo niso razpadle?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ali pa celo lisičke ?!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Za lisičke so prevelike, vsaj kolikor so meni nepoznavalki poznane. Vse so bile precej velike. Rasle so v mešanem gozdu pod smrekami._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Potemtakem tudi črne trobente niso. Te so večinoma še manjše od lisičk. Ena stara goba pač, ki propada.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

lpmami, če ti je "pri roki", slikaj še od spodaj. Če si poskušam tele "stare dame" zamisliti v njihovem cvetu mladosti, mi prej pride na misel Rjavi ježevec. Rastišče, oblika in trdomesnata trpežnost glasujejo zanj.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Zgornje gobice mi niso več "prišle pod roko" (beri: nisem več šla na sprehod v tisto strmino), pač pa so se mi pod nos nastavile tele:

Rastejo na trati pred vhodom v hišo. Še na nekaj mestih sem jih opazila.
Saj ne, da bi pričakovala, d so užitne (no ne bi se branila, če bi bile Wink ), me pa zanima kaj raste okrog mojega novega doma.
Za vsako strokovno pomoč hvala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

To je prava tintovka_________________Smeh je sončni žarek duše.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Saj ne mislim, da sem kakšen strokovnjak za gobe, ampak videla sem tintnice, pred leti, ki so bile precej večje, od starejših je pa prav kapljala črna tekočina. Te pred hišo niso več kaj prida zrastle - no, zemlja je precej borna, peščena - in so preminile brez kakršnekoli tinte._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori