Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vplivata predvsem toplota in sonce.

Moji grmi hibiskusov so večinoma stari 10 let. Kar dobro se obnašajo. Morda sem in tja kateremu malo pade volja do norenja, a se še vedno kažejo v vsej svoji lepoti. Računam, da bodo tako trdoživi, kot potonke.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tisti ki že cvetijo, so daleč od normativne dimenzije 30 cm Wink .

Vsa leta pa me moti, velja predvsem za Newbiscus Mauvelous, da naredi ogromno popkov, ki jih nato potroši v nekaj tednih .... Confused

031-2

Popkov je skoraj več kot listja Rolling Eyes . Sprašujem se, na kak način preprečiti takšno masovno cvetenje, ki mi ni niti všeč._________________mfranc
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

MFranc ti pa imaš sladke skrbi, kaj če bi bilo obratno več listja kot popkov. Močvirc je pač okrasna rastlina, ki cveti en dan, je pa posebnež, da se cvet odpira že ponoči. MFranc, vse kar je lepo je kratko.
Pa še ena fotka moje hišice v cvetju, sicer po dežju.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zelena od zavisti! Wink Laughing
mfranc

He, he, Braneb, vidim da se kar strinjaš s cvetenjem "močvirnikov", (sem sodimo tudi ljubljančani ;-) ) da cvetijo kratko , pa sladko Wink .

Seveda imajo za to vso demokratično pravico, samo jaz bi želel, da cvetijo malo "bolj po pameti" Laughing_________________mfranc
mfranc

mfranc je napisal/a:
Tisti ki že cvetijo, so daleč od normativne dimenzije 30 cm.

Mi je kar nerodno, da me takole demantirajo .... Embarassed Cool Wink

016-5

006-5

Še dva sta bila po normi, pa ju nisem mogel pripraviti za slikanje, na drugi strani grmov sta, proti sosedom. Ti imajo itak več od njih kot mi ..... Cool

Ampak še včeraj so prvi res tudi zaključili s cvetenjem daleč pod 30 cm. Danes pa nov, sončen, topel dan!

Jutri poslikam rondo, se mi zdi, da so celo še nižji od polovice normalne višine v tem času Embarassed ._________________mfranc
mfranc

Hibiscus lilliputians, mali hibiskus, Dwarf,

Ob dobri negi zraste do 40 cm*

001-d

* velja za leto ´23

lažnjivec_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri meni ima največ popkov Fancy eye. Mi je pa zelo všeč, ko ima grm ogromno cvetov, saj izgleda, kot da je na njem ogromno velikih metuljev. Letos še ni prišel do te faze.

Mauvelous ima manj popkov in bolj narazen so. Pri meni zacveti pozno.

Cvetovi od največjih - to so rdeč sejanec, Fancy eye, sejanec z redkejšimi listi in Magenta imajo največ 28-29cm.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Pa smo dočakali dan brez dežja in m.hibiskusi so ponovno v dobri cvetni formi. Zacveteli so tudi škrlatni hibiskusi.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Čudoviti!
A se tvoji hiši po domače reče "P'r hibiskusih"? Wink Laughing
Odgovori