Stran 124 od 125
Objavljeno: Ne Nov 27, 2016 10:12 pm
Napisal/-a Plamenka
Sorte Abraham Lincoln ne poznam. Za mezge imam najraje pelate. Na primer Romeo, Jersey Giant, Cream Sausage, naslednje leto bom imela tudi Abbattisto, pa Elbo. Pa Uncle Charlie's Italian Pear se mi zdi tudi primeren za mezge.
Tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591-0.html smo naštevali in opisovali svoje favorite. Mogoče ti bo kaj v pomoč.
Objavljeno: Ne Nov 27, 2016 10:37 pm
Napisal/-a nikolaj
Plamenka je napisal/a: |
Sorte Abraham Lincoln ne poznam. Za mezge imam najraje pelate. Na primer Romeo, Jersey Giant, Cream Sausage, naslednje leto bom imela tudi Abbattisto, pa Elbo. Pa Uncle Charlie's Italian Pear se mi zdi tudi primeren za mezge.
Tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591-0.html smo naštevali in opisovali svoje favorite. Mogoče ti bo kaj v pomoč. |
Letos sem imel nekaj pelatov 'San Marzano', ki se je izkazal za kar zahtevnega. Najprej gnitje na konicah plodov(očitno pomanjkanje kalcija), proti koncu sezone pa še kap polovice rastlin - posušile so se v nekaj dneh. Meter stran je druga sorta paradnižnika, ki ji na žalost ne poznam imena, normalno uspevala.
Bom vsekako pregledal temo o favoritih, hvala.
Objavljeno: Po Nov 28, 2016 7:18 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Zanimivo, kako imamo različni ljudje različne izkušnje s posameznimi sortami.
Jaz sem imel letos tudi dve sadiki San Marzano, na dveh različnih lokacijah, pa ne bi mogel reči, da je zahtevena sorta ali pretirano občutljiva.
Sadika na prostem je zdržala približno toliko kot večina ostalih. Nekatere je pobralo tudi prej.
Tisto, ki je imela pa streho, pa sem pospravil konec oktobra ali pa celo na zčetku novembra.
Nisem zaznal nobenih anomalij na plodovih. Kakšnih 15-20 plodov ni dozorelo na rastlini in sem jih zavil v časopisni papir ter dal v eno košarico na toplo.
Nekaj jih imam še vedno. Čakam, da popolnoma pordečijo. Sem slikal, pa ne morem naložiti slik.
Soliden pelat, plodovi za moj okus ravno prav veliki in lepe oblike. Okus ni nek presežek, je pa čisto zadovoljiv.
Všeč mi je, ker nima tistih votlih prostorov v plodu. Edino kar me je motilo, da je bil vsaj pri meni letos precej pozen.
Iščem kakšno zgodnjo sorto pelatov.
Objavljeno: Po Nov 28, 2016 9:39 pm
Napisal/-a nikolaj
Andrej Banko je napisal/a: |
Všeč mi je, ker nima tistih votlih prostorov v plodu. |
Še ena stvar, ki pri mojih ni štimala. Imeli so polno votlin, nekaj v stilu
Nazadnje urejal/a nikolaj 01 Dec 2016 23:08; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: To Nov 29, 2016 11:07 pm
Napisal/-a Andrej Banko
No, takole pri meni zorijo zadnji letošnji paradižniki.
Sem jih odvil iz papirja za "slikanje".
Objavljeno: Sr Nov 30, 2016 10:00 am
Napisal/-a brbr
Ho, AB, tole pa bo dobra božična solata. čestitke in dober tek _________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Nov 30, 2016 10:35 am
Napisal/-a juglans
A, do pirhov pa nebi počakali?
Objavljeno: Če Dec 08, 2016 11:39 pm
Napisal/-a mravlja
hej, pa sem našel odgovor ...
Saj v bistvu se mi je zdelo malo pozno za aktivno rast, kjerkoli že.
Mfranc, hvala.
Objavljeno: To Dec 27, 2016 5:37 pm
Napisal/-a TwityPity
Inventura pred novim letom; povečini so zaloge že pošle (ostalo še par kom yellow pear in black cherry), razen enega nestabilnega češnjeveca iz kupljenih plodov (letos F4), kateri je še precej muhast pri kaljenju, letos je pokazal da ima verjetno v sebi neke gene long-keeperjev...
Levo dve sadiki, povečini zeleni plodovi, pobranih par kom, desno dve sadiki iz enakih semen, povečini že dozoreli, in obrani.
In še ena opazka pri Phantasi F2 (F1 je bil kupljen pri Globočniku), nekateri plodovi so imeli precej trdo, belo, za moj okus stiroporasto sredico, v primerjavi z lanskoletnimi F1 plodovi.