Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Malo bom zmotila to parado prelepih cvetočih grmov. Sprašujem, kaj so drobne oranžne pikice/lise na listih mladih sejančkov in kaj storiti, da preprečim njihovo širjenje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lpmami, če so na spodnji strani listov na teh mestih male izbokline je to rja. Fungicid, morda pripravek s sodo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Braneb, lahko bi stopil v stik z lokalno turistično organizacijo.

S skupnimi močmi lahko organizirate vodene oglede! V vsestransko korist!

Resnično so ljudje, ki ne poznajo močvirskih hibiskusov, malo hendikepirani Very Happy_________________mfranc
mfranc

Plamenka, tvoji Fancy eye so pa res fantastični up

Ne spomnim se, da bi kdaj moji tako močno cveteli .... Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, ta je prvi, ki sem ga dobila. Je od Muhe in je res bolj poseben.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz sem bila samo posrednica. Sadike je vzgojil mfranc in mi jih ljubeznivo "po-d-taknil" z namenom, da najdem končne odjemalce. Wink . Tisti, ki je ostal pri meni, je prav tako čudovit, cvete še ne , a bo kmalu.
mfranc

Mogoče pa je Fancy Eye mimogrede dobil kakšno injekcijo dobrih genov? Very Happy

Nimam več popredalčkanih slik, tele so iz leta 2011, se mi zdi, da noben grm kasneje ni imel več cvetov naenkrat. Verjetno posledica tega da lončnim ne privoščim večjih loncev kot 15 do 20 litrov. V zemlji, vrtu pa pri meni Fancy Eye še ni bil. Imam pa v planu oboje Wink .

002-11

006-1-2_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Najbrž mu mesto na vrtu ustreza. Puščam ga pri miru, da se razrašča. V loncih je seveda drugače. Letos mi v njih ne uspevajo dobro, a za vse ne najdem mest na vrtu. Nujno bi moral na vrt beli hibiskus od Dajmarja, ta je še posebej raščav. Obe sadiki. Počakala bom, da najprej zacvetita.
Tak pa je bil Fancy eye danes dopoldne. Zaradi sonca je videti bolj roza, kot v resnici. Zdajle pa so cvetovi že povešeni.

mfranc

Ja, naslednje leto moram res povečati lonce; za tega in za Magento pa bi rad našel prostor(a), da bi bila posajena kot soliterja Wink ._________________mfranc
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Plamenka, ja Fancy eye je res zelo košat in velikocvetni hibiskus in tudi veliko semen ustvari. Tvoj na sliki je zelo lep. Zanimivost tega močvirca je tudi, da ga je kar lahko vzgojiti iz semena vsaj po mojih izkušnjah. Na sliki pa objavljam hibiskus, ki zraste najvišje tudi do 300 cm, če ga ne depiliraš. Cvet lilardeče barve in doseže od 23 do 25 cm v premeru. Liste ima zelo podobne škrlatnemu to je konopljine in ima zelo močno steblo tako da se dobro upira vetru in nevihtam.

Nazadnje urejal/a braneb 13 Avg 2023 17:28; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori