Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala ti, Mišo.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Pozdravljeni,
pomladansko cepljenje češjne mi še dela nekaj težav, kdaj bi moral cepiti? Kolikor sem nekje prebral se jih cepi pred jablanami in hraškami, v začetku marca?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Menda lahko že zdaj, konec februarja. Tako sem slišal, jaz sicer nimam češenj.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

@ Daniel, za ljubljano si s češnjami že skor mal oozen..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Sej cepiči so že nabrani, vprašanje je samo kdaj v akcijo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Ko se za PUSTA naješ krofov, potem pa pojdi cepit češnje.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Pust je bil letos 10 dni prej, kot lani. Jaz bi jih že začel cepiti, a je prišel sneg in mraz, zato bom še malo počakal.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

v soboto in nedeljo sem eno divjo češnjo operirala kar 4 x. Se učim cepljenja in mi ne grejo lepi rezi oz. se ne prilegajo. lani je uspešno pognalo poletno cepljenje dveh divjih češenj iz leta 2021. Pa je menda češnja najlažje drevo za cepljenje, ampak spomladansko mi ne gre. Na youtubu vse izgleda preprosto. Embarassed_________________Lp, Živa
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Živa! Manj, ko kompliciraš, raje se prime. Dobro je, da imaš ostro rezilo in poskušaš odrezati čimbolj ravno. Tudi, če je malo netočno odrezano, se zaraste z nanovo nastalim kalusom.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Meni je spomladansko cepljenje precej lažje kot poletno s tistimi drobnimi očesci.
Edino kaki, to pa še vedno uspeh - 0,0%, pa že več let poskušam.
Ne azijski, ne Virginiane, ne hibridi, nič !
Odgovori