Krompir - Solanum tuberosum L.
-
- Kraj: Žiri-NM
jaz pa sem en teden nazaj posadila vrsto (cca 2 m dolgo) svojega krompirja, seveda pod loki s polivinilom. prej je bil tam radič. pa da vidim, kdaj bo. Ko bo malo osušeno, mogoče ta vikend, pa še eno vrsto. Imam frnikule, ki jih sadim skoraj eno poleg druge v upanju, da bo kmalu krompir, če ne, ga bo treba kupovati. Lani premalo pridelala. če ga voluhar ne najde, bo naredil gomolje.
v rastlinjak sem posadila en krompir, ki je odgnal na kompostu, ima kar velike in močne kalice._________________Lp, Živa
v rastlinjak sem posadila en krompir, ki je odgnal na kompostu, ima kar velike in močne kalice._________________Lp, Živa
-
Pozdravljeni
Včeraj sem pripravila gredo za krompir. Sem potrosila s pepelom (imam gašprček in bukova drva) in brikete Biogrene. Nato sem previlala in pokrila s črno folijo, da se bo zemlja pogrela. Rada bi ga 15. ali 16.marca dala v zemljo.
Seveda, če bo vreme ugodno.
Sem pa včeraj posadila Kresnik v dva velika korita in en zelo velik lonec.
Me pa skrbi kako bom iz korit in lonca kradla krompirčke. Bom po vsej verjetnosti morala počakat tistega, ki bo v gredi, saj tam bom lažje kradla.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Včeraj sem pripravila gredo za krompir. Sem potrosila s pepelom (imam gašprček in bukova drva) in brikete Biogrene. Nato sem previlala in pokrila s črno folijo, da se bo zemlja pogrela. Rada bi ga 15. ali 16.marca dala v zemljo.
Seveda, če bo vreme ugodno.
Sem pa včeraj posadila Kresnik v dva velika korita in en zelo velik lonec.
Me pa skrbi kako bom iz korit in lonca kradla krompirčke. Bom po vsej verjetnosti morala počakat tistega, ki bo v gredi, saj tam bom lažje kradla.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
-
Pozdravljeni
Včeraj sem na gredo, ki sem jo pokrila s črno follijo posadila 33 gomoljev krompirja Ramoni in 6 gomoljev Kresnika.
Še za teden ali kak dan več bom imela še pokritega s črno folijo.
V loncih mi raste 7 gomoljev Kresnika.
Presadila sem visok grah iz lončkov na gredo, posadila in posejala sem peteršilj.
Pet metrov od mojega vrta so včeraj prišli zakoličit za hišo.
Prav lepo vas pozdravljam_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Včeraj sem na gredo, ki sem jo pokrila s črno follijo posadila 33 gomoljev krompirja Ramoni in 6 gomoljev Kresnika.
Še za teden ali kak dan več bom imela še pokritega s črno folijo.
V loncih mi raste 7 gomoljev Kresnika.
Presadila sem visok grah iz lončkov na gredo, posadila in posejala sem peteršilj.
Pet metrov od mojega vrta so včeraj prišli zakoličit za hišo.
Prav lepo vas pozdravljam_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...