Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Včeraj sem precepil oreh. Danes sem se poigraval z manjšimi, ker so mi ostali cepiči.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

O, Tinko, tudi oreh cepiš? Super. Ko sem brala o cepljenju oreha, naj bi bilo to v kontrolirani atmosferi. Koliko se ti jih prime?_________________Lp, Živa
tinko

Živa! Do sedaj še nobeden. Sem pa celo zimo študiral posnetke Turkov pri cepljenju starejših dreves in sem letos enega precepil. Še prej sem pa treniral cepljenje na odžaganih debelejših vejah. Tako, da je potekalo cepljenje tekoče in brez napak. Rezultat bom videl čez nekaj mesecev.
Cepiče, ki so mi ostali, sem cepil na tanjše podlage po klasični metodi - razkol in angleška kopulacija. Ne pričakujem rezultatov, upam pa vseeno, da se bo kaj prijelo.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hojla.

Ste že začeli s cepljenjem, ali pa imate že vse pocepljeno?
Čeprav je zunaj še vedno kar mraz, mislim, da bi počasi moral začeti...
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Večino sem že cepil, vsaj te podlage ki jih imam doma. Sedaj pa pride na vrsto cepljenje vsega kar raste okoli mene, dokler ne porabim večino cepičev._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Vse, razen asimine.
Za to čakam na 25+.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pridni.

Torej, prepozno še ni, bo pa vseeno treba nekaj storiti v to smer.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Prepozno ni, pod pogojem, da so cepiči ostali v dobri kondiciji. Dokler je ta pogoj dosežen se lahko cepi._________________Iščem zanimive sadne vrste...
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Seveda ni prepozno, jaz sem še pred tem dežjem pocepil zadnje cepiče, kar sem imel shranjene. Samo za cepiče je potrebno skrbet.
tinko

Jaz sem zaključil, ker večino cepim "z drevesa na drevo" in sedaj že vse preveč odganja. Tudi asimine sem že cepil in ne gledam na temperaturo.
Odgovori