Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Gaillardia, katere seme je vzkalilo kar v odmrlem cvetu.
Sem jih prepikiral v lončke, pa me zanima, naj te lončke pozimi pustim zunaj, ali naj bodo raje v stanovanju?

Robertino

Krmilnico sem prestavil na teraso, da imam boljši "nadzor" in frfotajoče motive bistveno bližje.

Robertino

Tele sem ujel danes popoldan.

No, kolk naj grem še v desno?

Ma, pusti jo, samo šopiri se!

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako ljubko!

Pri nas jih po zadnjem navalu pred tistim malo snega sploh več ni. Niti vrabcev. Surprised Pa tako lepo jih je bilo opazovati. Podobne, kot pri tebi in še nekaj dodatnih.
Robertino

Imam 2 krmilnici, eno na terasi in drugo pred hišo. Ta druga je iz glinenega lonca in glinenih podstavkov za rože. Vsak nad natresem skupno 3/4 litra pisanih sončničnih semen (nekaj manj kor 30 dag), ki jih do večera zmanjka.
V Hofer-ju sem vzel še arašide pakirane po 1 kg, tudi ti gredo dobro v promet. Se pozna, da smo zraven gozda, na mirni lokaciji.

Pridejo tudi druge. Prepoznam 5 vrst sinic, nekaj zelenkastega pa so pojavlja v več variantah in ne vem točno, kaj bi lahko bilo. Sem kupil knjigo GOZDNE PTICE SLOVENIJE, pa mi jih do zdaj ni uspelo ločiti.
Pokažem, ko jih "ujamem".
Tudi detel in šoja se včasih prikažeta.

Drugače pa so precej hitre, priletijo, na hitro pogledajo "menu", vzamejo zrno in odletijo na najbližjo vejo. Samo vrabci se "pasejo in brskajo" v krmilnici, nobena druga ptica tega ne počne. Ščinkavci pa igrajo "smetarje" in pobirajo po tleh, kar tistim zgoraj pade iz kljuna.

Bi pa spet rad videl veverico v krmilnici. Jeseni sta hodili dve naokoli, v oreh in celo k tašči v vrt po še zeleno papriko!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Robertino, tvoje slike je pa res užitek gledat.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Robertino

Tale krmilnica visi pred hišo.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Super ideja! In dovolj velik krožnik spodaj.
Robertino

Pobrana iz Pinteresrt-a in malo spremenjena. Zgornji podstavek je večji od spodnjega. Sem imel enako velika, pa je od "strehe" kapljalo v "skledo".
Streho in skledo sem premazal s tungovim oljem, da ne vpijata vode.
Robertino

Menišček

Močvirska sinica

Plavček

Velika sinica

Čižek

Tuka je še lišček
Nazadnje urejal/a Robertino 16 Feb 2020 22:17; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori