Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Na tej moji "parceli" krompirja še letos nisem videla niti enega hrošča. Sem pa pobrala po dva na kupu takšna zelena kot krompir, in kot tisti šoštarji. Kar precej sem jih že pobrala.
Na njivi sem jih vedno pobirala na stotine. Pa tista jajčeca. Uh
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Na njivi sem jih vedno pobirala na stotine. Pa tista jajčeca. Uh
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
jaz bom tudi poškropila, le ne vem ali naj baker ali kaj drugega. prognostična obvestila svetujejo tudi čebulo, ker v tem vremenu rada pride plesen.
imam enako izkušnjo kot Junglas s sajenjem krompirja julija, avgusta. Nič ni naredil, niti iz zemlje ni prišel. v tem času sajen pa. Ene ženice v Žireh sadijo krompir šele konec maja, ampak tukaj seveda ni nobene suše._________________Lp, Živa
imam enako izkušnjo kot Junglas s sajenjem krompirja julija, avgusta. Nič ni naredil, niti iz zemlje ni prišel. v tem času sajen pa. Ene ženice v Žireh sadijo krompir šele konec maja, ampak tukaj seveda ni nobene suše._________________Lp, Živa
Za glivične bolezni je optimalno škropljenje tik pred padavinami, ko se spore najbolj veselo razmnožujejo. V eni uri se je posušilo. Zaščita tako ali tako traja samo kak dan, potem pa imajo spore spet veselico in se lahko množijo. Ampak se je toliko ustavilo, da rastlina deluje še precej časa zdrava.
So že odložena jajčeca koloradskega hrošča? Jaz jih nisem našel, kmetijski zavod tudi še ni dal obvestila. V tem pogledu je bilo delo res povsem zaman in bi bilo tudi, če dežja ne bi bilo. Insekticid tudi ne deluje prav dolgo.
So že odložena jajčeca koloradskega hrošča? Jaz jih nisem našel, kmetijski zavod tudi še ni dal obvestila. V tem pogledu je bilo delo res povsem zaman in bi bilo tudi, če dežja ne bi bilo. Insekticid tudi ne deluje prav dolgo.
nekaj odraslih hroščev je bilo že dva tedna nazaj, sem pobirala. seveda listov ne obračam, da bi videla jajčeca, zato so bile že konkretne ličinke in obžrti listi.
zanimivo, da samo na mojem lastnem semenu, na kupljenem semenskem krompirju adora pa ne.
sodelavec je našel na 5 cm veliki cimi krompirja (ima v hribih njivo) hrošče._________________Lp, Živa
zanimivo, da samo na mojem lastnem semenu, na kupljenem semenskem krompirju adora pa ne.
sodelavec je našel na 5 cm veliki cimi krompirja (ima v hribih njivo) hrošče._________________Lp, Živa