Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Cepim na zgoraj omenjena načina, če je podlaga debelejša, cepim tudi za lub.
iskra

Odgovor Napisal/-a iskra »

Hvala za odgovore-- torej nič posebnega .
tinko

Samo korajžno. Ne prime se vse 100%, večji del pa se. Naslednje leto cepim ponovno kar se ne prime. Ker imam rodna drevesa, vzamem cepiče direktno iz drevesa. Večina sadja cepim direkt iz drevesa na podlago in ne shranjujem cepičev v hladilniku.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Trenutno nimam časa spremljati, kaj se (mi) dogaja v drevju, sem pa včeraj zvečer vseeno šel naokoli.
Imam v loncih nekaj kutin, necepljenih podlag, in imam, prav tako v loncih, nekaj pocepljenih ob koncu poletja, na brst. Vse podlage so močne, enako stare, isto velike, iz istega vira.
Vsi cepljeni brsti so bili mali, noben ni startal - prav nobenega pravega občutka na uspeh nisem imel.

In gledam: ... necepljene podlage imajo še vedno skoraj vse liste, s cepljenih pa je listje večinoma odpadlo - vse stojijo pod že davno golimi hruškami.
... in tuhtam: ... mogoče je pa to dober znak - mogoče pa brsti vseeno že dajejo svoj tempo "drevesu". Kaj menite?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Od 11 cepljenih, sedmim zaenkrat dobro kaže.

(url=https://postimg.cc/kBt4Dpxx][/url]

misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Cepljenje češnje na višnjevo podlago.

https://youtu.be/gFGnIFuGUoA

@Dajmar
Super vam izgledaju kalemovi drena Smile.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Pozdrav ekipa.

Po dolgih letih ponovno na tem forumu. Vidim Tinko je gor. VinkoZ je neaktiven. Ostalo se moram še spomnite kdo je "moja forum generacija".

Miso83 je kralj. Veliko sem naučil od njega.
Sicer pa te dni sem sosedu cepil češnjo na višnjo in jabolko.
Izjemen občutek gledati kako raste, kar smo cepili.
Mesec nazaj pa sem cepil marelice na podlago slive.

Pred blokom raste japonska nešplja (necepljena), kot darilo z enega od naših srečanj v Rovtah. Takrat v jogurt lončku sedaj že veliko drevo.

Imam cepiče jablana, če kdo potrebuje.

Pozdrav z obale.
Gringo
tinko

Lep pozdrav tudi tebi.
Letos sem v glavnem vse pocepil. Imam le še nekaj kostanjev za cepiti. Asimine bom cepil nekoliko kasneje. Lani sem začel s cepljenjem orehov.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

@tinko

Kakšni so rezultati pri cepljenja orehov?
Tu imam trenutno 0% uspeha pri sicer 2x poskusih.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

tinko je napisal/a:
...
Letos sem v glavnem vse pocepil. ...

... in jaz sem mislil, da je še prezgodaj. Kakšne drevesne vrste pa si že cepil?
Odgovori