Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizke sorte fižola

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danes sem odprla sezono stročjega fižola - mmm, kakšno kosilo! Dobri stari Berggold: bogato je nastavil in se lepo debeli in daljša.
Poleg tega je divje hitro in bogato zacvetel "fižol iz mamine skrinje", ki sem mu dala preklo, zdaj je pa nizek. Ta je zelen. Komaj čakam, da ga poskusim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Spraznila sem eno visoko gredo - ali je še čas za berggold? Tisti, ki je bil že davno sejan, še cvetov nima Rolling Eyes . Letos gre vse bolj počasi ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Copatka, jaz ga bom vsekakor še sadila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, lpmami, ga bom jaz najbrž tudi. Bolje pozno kot nikoli 😉_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Zdravo,
katere sorte nizkega stročjega fižola najbolj cenite? Berggold, Provider,...
Jaz sem imela lani in predlani tudi Capitano, mi je bil kar všeč. Ima rumene, ploščate stroke. Bi poskusila še kaj drugega._________________Janika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Meni je zeleno stročje ljubše. Tako mi je všeč Marconi, ki ima ploščate, mesnate stroke in Provider, ki ima okrogle stroke. Provider je bolj zgoden in ga dalj časa obiram. Marconi pa ima boljši okus, vsaj zame..._________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Kar naprej se učim, upam, da bom tudi znala.... uf

Ta nizek fižol imam, dobila sem od kolegice seme. Krasno je obrodil, tudi zelo okusen je.
Morda pozna kdo ime?

Lepo bodimo, Mil
brbr

Jaz ga ne poznam. Bi bilo pa dobro vedeti, kakšne stroke ima in morda, kako cveti._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Bi bil še čas za setev nizkega fižola za zrnje?
Naslednji teden se sprazni prostor, kjer je krompir kifeljčar, pa da ne bo prazno ...

Katero sorto bi priporočili ?
brbr

Tako pozno ga še nisem sadila. Če bi ga, bi pa probala z mojim Urbanom (Kalia ga prodaja pod imenom Ribnčan). Ta je zelo zgoden in obilno rodi. Zelo zgoden je tudi Zolfino, a se ga pri nas ne dobi. jaz ga pa, zaradi lanske slabe letine, tudi nimam za oddat. Hranim ga samo pest ali dve, za vsak slučaj..._________________naredimo svet lepši
Odgovori