Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če drug ne, polži! Wink Laughing
Ponavadi se pri meni motovilca niso lotevali. Letos ga pa pridno škrabajo. Ne vem, ali je zaradi toplega in vlažnega vremena bolj okusen, ali le zato, ker drugega nimajo?

Lep pridelek imaš. Ne skrbi, pozimi bo prišel še kako prav.
sonce

Odgovor Napisal/-a sonce »

To leto je marsikaj ni več, kar je včasih bilo. Še polžem se
zmešalo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jeseni sem nekaj motovilcev presadila v lonec k paprikam. Za dolgo je zastal v rasti, te dni je zaživel in upam na košato rast.

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Nas tista zgornja greda že vso to "pomlad" pridno prehranjuje. En del sem pustila odkrit, en del sem s kovertanom prekrila kar po tleh, vendar narahlo, en del pa z loki in nanje napela folijo. Pokrit na tleh se mi zdi, da najbolj raste, pokrit s folijo je tudi OK, nepokrit pa je ostal na jesenski višini. Trenutno ga pobiram oziroma še kar redčim, pa se mi zdi, ko ga naberem za veliko skledo, da se na gredi nič ne pozna. Upam, le da mi prehitro ne uide v cvet, oziroma počaka vsaj do bere zimske solate, ki jo imam tudi ogromno._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

V menjavah v Gartlcu sem dobila seme tegale motovilca

Na sliki se razlika do drugih meni doslej znanih sort motovilca ne vidi tako očitno, kot v živo. Za primerjavo je žličar na sliki v loncu. Ne samo, da je precej svetlejše barve, tudi liste ima večje in mehkejše, razrašča se bolj pri tleh. Imam ga na sumu, da tudi v cvet ne bo prehitro ušel. Nekaj sadik bom posadila na samo in pustila, da bodo semenile.

Kaj za eno sorta je to, ja kdo prepozna? Tajana morda?
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Jaz sem seme takega motovilca dobila od Cinije pod imenom Pomladin. Zelo sem bila lani zadovoljna z njim. Na žalost lani nisem pobrala semena....

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pomladina sem tudi jaz že imela a je bil drugačen. Resda svetlozelen in mehkejši, a po obliki in rasti podoben žličarju. Tale je pa čisto nekaj posebnega. Težko si predstavljam, da bi bil vpliv rastišča tako močan.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Če je to ta od Cinije, je drugačen od pomladina. Daljše, še svetlejše liste ima. Zelo rad se sam zaseje, sama semena sploh ne pobiram in ga imam povsod po vrtu. Meni je zelo všeč.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnje vreme je zelo prijazno do pridelovalcev motovilca. Sončen in topel Februar ter začetek marca, potem pa mokro in hladno. Listi rastejo, nič preveč še ne sili v cvet. Very Happy
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

V cvet? Moj revček še v liste ne sili Rolling Eyes Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori