Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Motovilec - Valerianella locusta
Nas tista zgornja greda že vso to "pomlad" pridno prehranjuje. En del sem pustila odkrit, en del sem s kovertanom prekrila kar po tleh, vendar narahlo, en del pa z loki in nanje napela folijo. Pokrit na tleh se mi zdi, da najbolj raste, pokrit s folijo je tudi OK, nepokrit pa je ostal na jesenski višini. Trenutno ga pobiram oziroma še kar redčim, pa se mi zdi, ko ga naberem za veliko skledo, da se na gredi nič ne pozna. Upam, le da mi prehitro ne uide v cvet, oziroma počaka vsaj do bere zimske solate, ki jo imam tudi ogromno._________________Živeti na podeželju je najlepše!
V menjavah v Gartlcu sem dobila seme tegale motovilca
Na sliki se razlika do drugih meni doslej znanih sort motovilca ne vidi tako očitno, kot v živo. Za primerjavo je žličar na sliki v loncu. Ne samo, da je precej svetlejše barve, tudi liste ima večje in mehkejše, razrašča se bolj pri tleh. Imam ga na sumu, da tudi v cvet ne bo prehitro ušel. Nekaj sadik bom posadila na samo in pustila, da bodo semenile.
Kaj za eno sorta je to, ja kdo prepozna? Tajana morda?
Na sliki se razlika do drugih meni doslej znanih sort motovilca ne vidi tako očitno, kot v živo. Za primerjavo je žličar na sliki v loncu. Ne samo, da je precej svetlejše barve, tudi liste ima večje in mehkejše, razrašča se bolj pri tleh. Imam ga na sumu, da tudi v cvet ne bo prehitro ušel. Nekaj sadik bom posadila na samo in pustila, da bodo semenile.
Kaj za eno sorta je to, ja kdo prepozna? Tajana morda?