Stran 14 od 17
Objavljeno: Po Dec 12, 2016 9:57 am
Napisal/-a Darso
Krasno še bomo destilirali, ostalo mi je še rožmarin, žajbelj... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: Po Dec 12, 2016 6:47 pm
Napisal/-a figula
Svoje prvo, močno obarvano EO sem dobila iz šatraja:
Kdo bi si mislil, da bodo suhe bilke sploh toliko dale je pa res, da je bil večji delež nabran na morju, le nekaj vrtnega je bilo vmes. Morska klima jih dobro nabije .
Ta bo za kuhanje, diši božansko. Tukaj se lepo vidi, kako razpršene kapljice ostanejo na stenah steklenice.
Objavljeno: Če Dec 15, 2016 10:31 am
Napisal/-a Nadina
Figula, te razpršene kapljice na steni steklenice operi z alkoholom - uporabiš za karkoli.
_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Objavljeno: Če Dec 15, 2016 2:35 pm
Napisal/-a figula
Nadina - pa če tudi v situacijah hude nuje spustim po grlu, ane??
(hecam se )
Objavljeno: So Dec 17, 2016 12:54 pm
Napisal/-a Nadina
figula je napisal/a: |
Nadina - pa če tudi v situacijah hude nuje spustim po grlu, ane?? (hecam se ) |
_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Objavljeno: Ne Dec 18, 2016 8:59 pm
Napisal/-a figula
Ko ima človek v predalu premalo janeževih zvezdic in premalo cimeta in premalo klinčkov in premalo kardamoma ..... zmelje vse skupaj, doda zmleto pomarančno lupino in zmlet rožič .... in ..... nastane prekrasen božični vonj
moj bog, kako danes pri meni diši .... poskusite, se splača
Objavljeno: Sr Dec 28, 2016 9:04 pm
Napisal/-a Tiana
Včeraj je bil končno dan, ko je bilo nekaj več časa in sem se lotila še starih grehov. Destilirala sem sivko, ki je čakala že od poletja. Rezultat je tole:
Jaz sem sicer zadovoljna glede na okoliščine z izplenom. Računam na boljši izkupiček v naslednjih letih, če nam Nadina pokloni nekaj vejic svoje sivke (Nadina že nekaj časa te čaka moje ZS).
Nekaj malega sivke sem za poskus destilirala skupaj s pomarančnimi olupki. Zanimiva kombinacija vodne in parne destilacije in tudi vonja. Prevladuje sicer sivka, manj je čutiti pomarančo. Ta po mojih občutkih tudi ni bila popolnoma destilirana, oz. če bi destilirala dlje časa bi bilo še nekaj več izkupička. Za razliko od sivke, ki pa mislim, da je dala vse EO, kar ga je vsebovala.
Objavljeno: Sr Dec 28, 2016 9:51 pm
Napisal/-a cinija1
Ooooo Tiana, to pa je lep izplen
Čestitke
l p cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: So Mar 11, 2017 10:01 am
Napisal/-a figula
Kmalu bomo spet zakurile pod destilatorji .
Sem testirala roženkravt (hvala Irena!). Sesekljala sem liste in stebla skupaj. Lahko poročam - vonj se prenese ! in to kar obe noti: zgornja in spodnja.
Ker se mi zdi, da ima roženkravt en tak sestavljen vonj.
Če bi bil material čisto svež in utrgan sredi poletja, bi bilo mogoče tudi kaj EO. To bomo preverile kasneje.
Sem vesela, da se vonj pri peralgonijah (geranijah) tako lepo prenese v hidrolat. Ima družina kar nekaj dišečih predstavnic in je možno, da bodo vse tako voljno razdale svoje dišeče bogastvo .
Objavljeno: Po Sep 04, 2017 11:21 pm
Napisal/-a lpmami
Hej, punce, a kaj destilirate?
Jaz sicer nimam destilatorja, imam pa sladki pelin, limonsko travo, navadni vratič - poleg mete, seveda. A bi katera kaj od tega destilirala, pa bi jaz kakšno manjšo stekleničko podstavila za malo destilata?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje