Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2018

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rak je napisal/a:
Najmanj enkrat na leto obiščem Pokljuko v času gob, in to že petdeset let.

He, he, da se nisva slučajno kdaj srečala, tudi gobarim gor skoraj petdeset let Wink . Zadnja leta veliko Sad manj, prej pa do petkrat na leto, pa seveda tudi manj.
In seveda, narava in zrak gor sta čisti luksus!

Rak je napisal/a:
Velik uspeh zame, pa ne zaradi jurčkov, ampak osmih urah pohajkovanja med podrtimi drevesi in skalovju pri enim manj kot osemdesetih!

Tudi moje čestitke palec gor , upam da bom tudi še nekaj let gojil tradicijo. Ravno za ta teden sva s dolgoletnim kompanjonom v dogovoru, da greva gor, tale ohladitev pa malo nagaja ...
No, on jih ima 82, in še veliko volje Razz

Predzadnjo nedeljo sem tudi lazil med podrtimi drevesi in skalovju, tako da sem končno uničil ene stare čevlje, ki pa so bili ko uliti po nogi - pomeni da so se malo prilagodili nogi, še več pa noga njim Laughing .

Sem že zadnjč omenil, da sem v glavnem hodil na adrenalinski pogon. Takle ulov na dveh kvadratnih metrih ti da adrenalina za celo uro tečem

Pofotkala hči, ko je prinesla košaro ...._________________mfranc
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

mfranc vidim da si imel kar lep ulov. Danes sem jih v 2 urah nabral zgolj malenkost več od tega. So bili zgolj posamezni.

Tako pa zgleda pri meni:
https://i.imgur.com/MJ7DuGb.jpg

pa sem siguren da gre že vsaj za 50ti pladenj letos.
Iz takega pladnja pride ven slabih 40g suhih gob! Tako da se včasih sprašujem ali je to smiselno. Mi jih je škoda stran metat.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Vsekakor se splača... če jih recimo naslednji dve leti ne bo kaj dosti, si boš zelo hvaležen.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

So to črne trobente?

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

So !
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Andrej.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, že rastejo! Super, bo treba pogledat na znana rastišča.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Ta petek in soboto bo v Gorjanskem domu v Zgornjih Gorjah velika gobarska razstava. Ob odličnih pogojih rasti spet lahko pričakujemo veliko število razstavljenih gob in pravi užitek za ljubitelje. Ne bo vam žal, če se ob pohodu na Pokljuko ustavite tam. Izkušeni determinatorji vam bodo lahko pomagali tudi pri določitvi nabranih gob.

Vabljeni
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kakšno naključje, s prijateljem sva se ravnokar zmenila za petek Wink .

Vidim na spletu, da je dom malo pod Mercatorjem?

Boš gor?_________________mfranc
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

To soboto in nedeljo je v Kranju (Qlandija) razstava gob v organizaciji GD Kranj.Za člane Gartlca v nedeljo dopoldan po želji še osebno vodenje skozi razstavo.

Franc, oprosti, vprašanje sem šele danes utegnil opaziti. Bil sem v Gorjah in kot vsako leto prevzet nad pestrostjo razstavljenih vzorcev.

Lep pozdrav
Odgovori