Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Danes sem šel na ogled tudi jaz. Nenadejano sem prišel do cepiča owerlese in prime Crying or Very sad
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

OPTIMIST.
Po odjugi oz videnju je potrebno vse enoletne poganjke (LOM) spraviti v hladilnik za ev. cepljenje.Po oceni uporabnosti. Pa ne samo od ASIMIN. Bliža se mesec marec oz. april.
lp. Vinkoz.
Optimist

Že sem razmišljal a bo kaj s posejanimi kokoščicami "domačih" asimin, ko so prve pokukale na plano.
Nisem nič stratificiral ampak smo jih sproti metali v eno posodo v katero sem kasneje dolil vode in jih pustil (pozabil) notri. No, kak mesec pa pol nazaj sem jih posejal v teglc.
Zanimivost; Na ebayu je 5 koščic asimine 2,3€ + ptt Rolling Eyes Idea

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Pozdrav svima.
Novi sam na ovom forumu pa da pozdravim sve zaljubljenike u Asimine.Pratio sam vas još dok ste bili na Rastilne.Mnogo je bilo zanimljivih stvari i doste se dalo naučiti od vas.Imam neke Asimine koje sam uzeo od Jankeca-stvarno ima dobre sadnice-besplatna reklama za Jankeca.Imam jedno pitanje za Optimista.Više puta sam gledao sliku tvojih Asimina-stranica 7 i stvarno mi nije jasno kako ja moguće da je tolika razlika u rastu između njih,dali je stvarno stvar u mjestu gdje su rasle ili ima i nešto drugo.Sadio sam sadnice Asimine iz sjemena i moje su sve kao ona tvoja najmanja molim savjet.

lp-Praky
Optimist

Pozdravljen Praky!
Prva asimina na sliki je moja, drugi dve sta darilo od IGYja.
Ti domujeta pri tašči na balkonu. Razen jutranjega sonca sta cel dan v senci.
Po vsej verjetnosti ju bom pomladi cepil.
Moja je bila vsak dan izpostavljena popoldanskemu soncu.
Tudi zemlja je različna....
Sem sklenil da vzgojo sadik v prihodnje prepustim tašči Idea Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
praky

Znači ipak nisu prave sestre,možda sestrične. Koliko su stare ove veće od Igya.Vidim da ste imali dosta problema sa ledenom kišom,bilo je i kod nas ali sami Gorski Kotar.
Pozdrav.
praky

Ako netko ima reznica Asimina sorte-Overleese i Mango rado bih predbilježio.

lp
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Danes sem preveril svoj nasad asimin in je kar nekaj polomljenega. Zanimivo pa je to, da so se lomile samo majhne (20-30cm), nekaj cm nad mestom cepljenja. Upam, da se bodo obnovile.

LP, Andrej
praky

Za sada možeš samo premazat oštećena mjesta voskom i nadati se najboljem.
lp
praky

Cepiče Asimine sorte Overleese,Mango,NC 1...i druge sorte-
lp praky
Nazadnje urejal/a praky 18 Feb 2014 10:53; skupaj popravljeno 4 krat
Odgovori