Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

dafo: tvoje rumenke bodo imele 3 cvetove. Še malo, majčkeno pa bo prva čisto odprta:Very Happy

dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo muha! Upam, da so te tiste prave, ki si jih želela? Mislim, da je prvobitnost opazna že iz slike in je očitno, da ne gre za kakšen moderen kultivar. Ker verjamem, da boš zanje odlično skrbela, jih bo zagotovo iz leta v leto več. Lp
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je taprava, je! Točno to sem si želela. So že bile in še bodo deležne posebne skrbi - kar pomeni, da jih bom pustila čimbolj pri miru. Se mi zdi, da to tem starim sortam najbolj paše.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Braneb prečudovite so. En cvet lepši od drugega. Kako je kaj lep cel šop.
Poslikaj še to, prosim
Lepo te pozdravljam cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo! Me veseli, da so prave. Glede (ne)skrbi pa sem želel napisati že prej, da je skrb bolj v smeri manj je več. Mi zanje praktično "ne skrbimo" pod to štejem tudi, da na mestu, kjer rastejo ne kosimo dokler listi ne propadejo, edino sam jim po cvetenju potrgam cvetna stebla, da se ne tvori seme.Nazadnje urejal/a dafo 31 Mar 2016 20:00; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Muha, saj jo boš slikala tudi, ko se bo čisto razcvetela?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

dafo: enako misliva.

Plamenka: bom ja. Samo tako zelo sem je bila vesela, da nisem mogla počakat Embarassed .
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

braneb je napisal/a:
Melona je napisal/a:
V kleti sem našla dva lani kupljena zavitka čebulic narcis. Nekatere so na otip puhle, druge pa ne, so čvrste. Kaj menite, je kaj možnosti, da bo katera preživela, če jo posadim?

Melona kar korajžno, tiste, ki so na otip mehkejše - puhle posaditi v cvet.lonec, samo če niso od zračne vlage odgnale in se izčrpale. Vse trde čebulice posaditi v zemljo, v gredico, ne pregloboko, največ za 2 višini čebulice. Še vedno je čas za saditev čebulic, čeprav je že polovica novembra.

Braneb, sem te ubogala in poglej zdaj to, kaj bi sicer zavrgla! Ne bi si mislila, da lahko čebulice preživijo tako šlamparijo. Hvala za nasvet.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dobro, da si obdržala te lepotice.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sanjarka Ana:
tvoje "ključavnice" so zacvetele Very Happy

Rumene "dafo" se pa žal niso lepo odprle, ker je bilo ravno takrat najbolj vroče in jih je kar zasušilo Crying or Very sad . Bo drugo leto bolje, ko se bodo že pošteno vrasle.
Odgovori