Stran 14 od 32
Objavljeno: Po Avg 25, 2014 11:43 am
Napisal/-a htf_lover
Kdaj pa bi bilo naboljše red strawberry pokovko pobrat? Ličje se je poneko že obarvalo rjavkasto. Pri letošnjem vremenu se bojim, da se ne bodo posušili in mi bo zrnje napadla plesen.
Objavljeno: Po Avg 25, 2014 3:20 pm
Napisal/-a Ivčk
Ličje malo odlušči stran in preveri stanje zrnja z nohtom. Če je na videz trdo in zrelo, tudi če se ob pritisku malo vda, lahko storže že pobereš. Dosušiš najprej 'oblečeno', ko je ličje suho, ga odstraniš in dosušiš še nekaj tednov, da bo res sigurno suho..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Avg 26, 2014 12:12 am
Napisal/-a lpmami
Kako se pa obnese uporaba zrn trdinke za kuhanje - če se skuhajo cela, na primer namesto fižola v joti?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Avg 26, 2014 12:28 am
Napisal/-a Gringo
muha je napisal/a: |
Prvi storž Double Red (seme od Ivčk)
Kvadratki na papirju imajo stranico 5 cm.
Še par jih je na zunaj videti enako zrelih, zadnja pa šele cveti. Vsaka ima po 1 storž. |
Muha / Ivčk
imate info ali je ta sorta GSO oz. kako to prepoznati.
Gledal sem doku kako Monsanto izvaja učivanje čistih sort koruze v Mexiku, kjer jih onesnažuje oz. križa s svojimi GSO poskusi.
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 1:25 pm
Napisal/-a htf_lover
Red strawberry
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 2:23 pm
Napisal/-a muha
Se vidi, odkod jim ime. Storža izgledata prav ljubko. Kako velika sta?
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 4:07 pm
Napisal/-a Ivčk
Muha, po mojih izkušnjah je tole na sliki skoraj naravna velikost (malce večji so, no), storži so namreč kar precej drobni, zato in zaradi barve ter oblike imajo tako jagodasto ime. Je pa to pokovka in zelo dobre kokice naredi, le da so tudi te bolj drobne..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 11:16 pm
Napisal/-a Aye-Aye
lpmami je napisal/a: |
Kako se pa obnese uporaba zrn trdinke za kuhanje - če se skuhajo cela, na primer namesto fižola v joti? |
Si že uspela sprobati? Tudi mene zanima. Za pokovko vem , da se je ne da skuhati do mehkega je res pretrda. Trdinka pa verjetno rabi čez noč namakanje in potem kuhanje najmanj uro, morda več. Zobanka bi šla lažje. Za sorto morado, tudi vem da gre, saj indijanci izdelujejo Chicha Morada.
gringo, mislim da je tale double red preko mene sem prišla. Kupila sem jo v v spletni trgovini, kjer pridelujejo svoje seme in ima certifikat za bio pridelavo. Če kupujem preko luže, taka semena, ki bi se lahko križala z gso kupujem izključno pridelana na organski- bio način.
htf_lover, lepa je. Še kokice prosim
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 11:23 pm
Napisal/-a voda
verjetno takole zgleda. lpvoda
lpvoda
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 11:28 pm
Napisal/-a lpmami
Sem sprobala, ja. Bolj bi morala reči sprobaaaavala, ker je trdinka vredna svojega imena.
Seveda sem jo čez noč namakala, potem pa kuhala. Verjetno več kot dve uri, ne vem natančno, ker sem kuhala v presledkih.
Na koncu je bila prav okusna, takole za zobanje. Ostanejo pa rade tiste prozorne luščine med zobmi, vsaj med mojimi, kjer je zanje dosti prostora
Naslednjič jo namočim in poskusim šele po dveh urah in pol
Rastline se pa že sušijo. Je to pri trdinki običajno? Malo me bega povsem zelena koruza na poljih, ampak, saj vem, tisto je čisto druga ...
Kako porabite suhe ostanke koruze - stebla in storže - na vrtu?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje