Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Meni se tudi zdi najbolj pogosta vrsta polža, ki sem ga videl v mladosti v Prlekiji. Takrat so se še pobirali in prodajali.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Tudi meni se zdi cisto obicajen.
Jih imam toliko, da mi hrsk hrsk dela pod nogami. 1x sem jih 100 v eni uri nabrala, pa se ni nic poznalo. :(
Tezko jih obcudujem, ker mi ves moj trud pohrustajo- vkljucno s tistimi rastlinami, ki naj jih ne bi marali.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kakšen lepotec! Hvala Oldi...
Pri meni ni večjih težav. Polži so, a se držijo na kompostu. Vrtnine pa (zaenkrat) pustijo pri miru. Tako je fižol brez škode kalil, sveže posajena bazilika je še cela, ravno tako tagetesi, ki sem jih posadila po vseh zunanjih robovih gred (ti mejijo na travo). No, tudi bučke in kumare in solata so zaenkrat cele.
Lansko leto sem imela nekaj težav s sivimi, majhnimi polžki, ki so napadali kaleč fižol okrog katerega sem imela položeno seno. Letos sem spremenila taktiko in ga bom pokrila s senom, ko bo večji in za polže ne bo več zanimiv. To bo zelo kmalu._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni so kaleč nizki fižol na več mestih obžrli neznanci, predvidevam da polži, in to na goli zemlji in na slamnati zastirki. To je bilo nazadnje, pred par dnevi, starejše žalostne zgodovine ne bom ponavljala.
Ob vrtu je živa meja, pol metra od mrežaste meje je tudi nasajena cipresa, pa par zaraščenih mest je na vrtu ... tako da po vsakem dežju romajo iz teh skrivališč.
Danes popoldne sem s slovesnosti v Ljubljani prišla pogledat mamo (se bliža 90.), pa še na vrt. Bilo je ravno po nevihti, mamo najdem na vrtu, pa še sama malo pogledam. Seveda polži vsepovsod, ta veliki. Poberem kamen in vsa fina, kot sem bila, v petkah, obhodim vrt pred hišo, za hišo, pot (zanemarjeno) pri sosedih, še zadaj za žično ograjo sem šla k cipresam .. to ni bil boj, ampak mesarsko klanje ... fuj, gravž ... ampak opravila sem "družbenokoristno delo". Upam, da sem rešila večino mladih rastlinic Confused
Ah, vrtičkarska je težka Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vnetemu plezalcu je v želji dokopati se do korit, uspelo priti do sredine vrat, preden se je utrudil in obrnil. Najbrž zato, ker so se vmes vrata osušila. Dva sem na moje veliko začudenje našla celo na balkonu Surprised Surprised . Prej sem mislila, da sem jih nekako zanesla gor z lončnicami, sedaj nisem več prepričana v to Evil or Very Mad Twisted Evil . A bo treba pred polži še zaklepat ? Wink Laughing Laughing

Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Od vseh metod zoper polže, mi je najljubša metoda s pivom. Pivo pijem pred, po, ali med pobiranjem polžev. Ko ga popijem dovolj, polži sploh niso več problem. pivo_________________Vam povem vljudno ali po resnici?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Svetloba je napisal/a:
Od vseh metod zoper polže, mi je najljubša metoda s pivom. Pivo pijem pred, po, ali med pobiranjem polžev. Ko ga popijem dovolj, polži sploh niso več problem. pivo

bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________Živeti na podeželju je najlepše!
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Glede na število polžev bo piva zmanjkalo.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Nucna metoda!
Svetloba je napisal/a:
Od vseh metod zoper polže, mi je najljubša metoda s pivom. Pivo pijem pred, po, ali med pobiranjem polžev. Ko ga popijem dovolj, polži sploh niso več problem. pivo
Laughing Laughing Laughing Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Svetloba je napisal/a:

heheh_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori