Stran 131 od 148
Objavljeno: Po Avg 11, 2014 7:04 pm
Napisal/-a MARIJAV
Super , očitno pa smo le, vsaj nekateri, rešili del sezone paradižnika. Tudi jaz sem očitno ustavila plesen in zadnjič oskubljeni že naprej zorijo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Po Avg 11, 2014 7:53 pm
Napisal/-a Plamenka
Ja, po eni strani kar škoda, ker ne bo Paradajzanije, saj bi nekaj različnih plodov očitno le zbrali skupaj. Vendar so okusi letos slabši.
Objavljeno: Po Avg 11, 2014 10:40 pm
Napisal/-a bobolino
tudi meni je ratalo ustaviti, zaenkrat, in veselo zorijo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: To Avg 12, 2014 9:45 am
Napisal/-a Irenca
Včerajšnja bera - zdaj se je pa začelo bolj množično zorenje:
Teli črni plodovi na mizi so bolj pri zadnjih. Na rastlinah so zdaj ostali po večini sami zdravi
Objavljeno: To Avg 12, 2014 10:35 am
Napisal/-a magnolija
Plamenka je napisal/a: |
Magnolija, kateri vijolični je to? Zdaj jih je že toliko, nekaj let nazaj smo poznali samo OSU Blue. |
Semena mi je dal Tinko, vsa imena imam zapisana, mi je pa zvezek z zapisi čudežno izginil, ga iščem. Paradajz je dober, prvi dve etaži že manjkata._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Objavljeno: To Avg 12, 2014 4:31 pm
Napisal/-a labia
Sem si ravno pričel pripravljati paradižnik v solati in prerezal bolj slabo obarvanega in se presenetil.
Namreč bikolorja sploh nisem sadil in tudi nobenega oranžnega.
Verjetno gre za kakšno zamešano seme , imena pa ne vem.
Ima kdo kaj takega?
Torej cca 300 gramov ( velik, kot stisnjena pest) , precej pravilne oblike, zgornji del precej rdečkast spodnji morda mareličen.
Kar je ravno obratno od pričakovanja, da je zgornji del pri peclju svetlejši!
V notranjosti je dveh barv: marelične (oranžne) in del, ki je rdečkast. Meso je zelo kompaktno, praktično brez prekatov in z zelo malo semena. Gel okoli semen je rumenkast. Zadeva je celo zelo okusna in sočna.
Videti pa je tako:
Objavljeno: To Avg 12, 2014 5:13 pm
Napisal/-a andreja62
Občudujem vse, ki jim je uspelo priti do paradižnika. Jaz sem v obupu vse zmetala ven, ker nisem želela škropiti s strupi. Prej sem pa uporabljala vse naravne reči, od mleka, sode, kisa, preslice, rmana, kamilic, gabeza,..Nič ni pomagalo. A ste tisti, ki nimate bolnega, uporabili FFS?
Sosed je v vsako steblo zapičil bakreno žičko in res nima bolnega paradajza. Je kdo že slišal za to varianto?_________________Andreja
Objavljeno: To Avg 12, 2014 5:21 pm
Napisal/-a muha
Samo žička v paradižnikovih steblih mu gotovo ni pomagala. To sem preizkušala že pred leti, takoj, ko je pričel obolevati, pa ni bilo razlike med tistimi, ki so žičko imeli, in onimi, ki je niso.
S FFS sredstvom sem škropila le nepokrite in še te le enkrat. Pridelek pri teh : slaba četrtina običajne letine. Ostale rešuje streha.
Objavljeno: To Avg 12, 2014 6:14 pm
Napisal/-a aladin
Nobenega FFS, samo soda, pa še te ne veliko. Enostavno pobrali so se sami od sebe.
Morda je pomagalo, ker je pod njimi veliko rmana, ki ga samo trgam, režem in ne pulim.
Objavljeno: To Avg 12, 2014 7:33 pm
Napisal/-a MARIJAV
Jutranja bera paradižnikov. Na najverjetnejšo le še eno rundo bo pa treba vsaj en teden počakati, če ga tale dež na novo ne ugonobi:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!