Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi jaz sem izkopala moj Arrow, ker sem potrebovala prostor za kapusnice.

Pridelek je v razmerju 1:6. Če upoštevam, da sem mu morala zaradi plesni predčasno porezati zelenje, mislim, da je naredli kar dobro. Sem zadovoljna.

Kako bo pa z Romanom, pa si ne upam razmišljati. Zelenje je visoko cca 1m, zato verjetno v zemlji ne bo kaj prida... Sem ga pa poškropila z Cupravinom Embarassed Embarassed Tako upam, da ga ne bo preveč zdelala plesen._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami je napisal/a:
Koliko časa pa rabi krompir do uporabnih gomoljev?
Odvisno od sorte.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Saj to si mislim. Mogoče kakšen razpon od - do, zgodnji - pozni?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Klikni na "sorte". Vse piše na linku Semenarne.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Če pa ne vem sorte Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lpmami če je krompir ki sem ti ga prinesla na srecanje, je Twister - srednje zgodnji. Rabi minimalno 60 dni od kar je vzklil._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Hvala, Tajana! Ja, to je tvojih pet krompirjev, zato sem zgoraj zapisala, da je sorte "Tajana". Torej lahko računam na svoj krompir nekje v začetku septembra._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

brbr, če ima tako lepo cimo, ga bo v zemlji veliko. lepa cima - velik pridelek. razen pri tistih sortah, kjer je cima manjša (če je)_________________Lp, Živa
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Ni nujno. Je že kdaj kdo pognojil preveč z dušikom, cima je podivjala, v zemlji pa ni bilo nič posebnega. Tisto, kar je bilo, pa je bilo prekomerno podvrženo gnitju. Konkretno je to kako leto nazaj storil moj kolega, ki se mu ni ljubilo kokošjega gnoja od 100 kokoši razporediti po večji površini njive in je preveč "privoščil" krompirju.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Saj tega se bojim, da je preveč dušika. Površine sem jeseni pognojila s konjskim gnojem, kompostom in kameno moko. Vendar je bilo konjskega gnoja bore malo, ker je bila vreča še od predlani.._________________naredimo svet lepši
Odgovori