Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

se ne bojim, da bi brbr prekomerno gnojila, zato ji nisem pisala tega, kar si ti napisal, Pepe, se pa s teboj strinjam. Opazujem okolico.

vsako leto pognojim s svežim konjskim gnojen na debelo (da ni videti zemlje) tisti del, kjer bo krompir. nikoli nimam debelega, ker drugega gnojila ne vidi, le še par zrnc kalijevega sulfata, ki je najbolj dober za zemljo, krompir in še nekaj zelenjave.

fotka arrowa debeli gomolji posledica zgolj take sorte, ne suše in malo starega komposta, nekaj jajčnih lupin, ki se niso razgradile, koščki so še taki kot marca, gnojeno pa tri leta nazaj._________________Lp, Živa
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

naša ozimnica krompirja je šla v soboto ven ( začeli smo ob 4.30 h, ker je prevroče kasneje). Joj, kako betonska zemlja.

Krompir lep, debel, vendar nikoli tak pridelek kot AB, od 10 kg Adore tam cca 100 kg ozimnice. Par jih je gnilih, sem mislila, da bo večina, ker je cima izgledala prej zelo uboga._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moj twister od Tajane nastavlja popke. Če bo cvetel in uspešno semenil, me bo skoraj gotovo zmamilo, da poskusim pridelati krompir za sajenje iz semenskih bunkic._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Letos sem poskusno sadila krompir v en velik tegel in sem ga sproti ko je rastel tudi zasipavala z zemljo, kar 40cm v višino je bil zasut. Zrastel je res ogromen, bil je čudovit, zato so bila pričakovanja velika. Par dni nazaj smo ga izkopali in bili razočarani nad količino pridelka. Gomoljev je bilo malo, srednje debeli do drobni. Nenavadno pa je bilo, da je samo na dnu naredil gomolje, višje kjer je bil dodatno zasipan, pa ni bilo gomoljev. Imela pa sem neko vijolično sorto z belim mesom._________________Smeh je sončni žarek duše.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Moj twister sicer precej cveti, a cvetki potem odpadejo. Niso oprašeni? Bi "penzlanje" pomagalo? Rada bi prišla do semenskih glavic._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem izkopala Romano, sajen 6.4.
Čeprav sem bila v dvomih kaj pričakovati, glede na mogočpo zelenje, sem nad pridelkom več kot navdušena. Tako debelega krompirja še nisem pridelala. Shocked
Posadila sem cca 6kg semenskega (natančno 128 drobnih gomoljev), izkopala pa 70kg. Razmerje 1:11.6. Juhuhuhu Laughing

No, cca 5kg je bilo plesnivega. Upam, da so preostali zdravi. Če so, bodo zadostovali za naše potrebe.

IMG-20240811-121211_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Izkopala sem en grmiček krompirja, 5. junija sajen Twister. Bilo ga je 1,15 kg.
Cima je bila izredno bujna in visoka, a jo je zadnje dni načela plesen.
Krompirji so srednje veliki, nekaj je drobižka. Tanko kožico sem lahko lupila n
a poteg. Tudi okus še ni čisto ta pravi in tako sklepam, da je še premlad.
Bojim se, da bo plesni več, če bo dež, kot obljubljajo. Glede na to ga bom verjetno čim prej izkopala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori