Stran 135 od 148
Objavljeno: To Avg 19, 2014 1:04 pm
Napisal/-a Darso
Krasno in zelo lepe slike. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: To Avg 19, 2014 1:41 pm
Napisal/-a mfranc
Ivčk, da nisi bila med tistimi, ki nimajo nič paradajza? .
Leeeepi
Gledal sem tvoje opise dwarfov, pogrešam kam sodijo, zgodnje, pozne?
Bi med njimi našel meni najbolj všeč 1, 5 m višine?
LP_________________mfranc
Objavljeno: To Avg 19, 2014 1:42 pm
Napisal/-a htf_lover
Paradižniki z mojega vrta. Na prostem brez strehe. Za boljo kvaliteto je potrebno klikniti na HD.
https://www.facebook.com/photo.php?v=750857054959996
Objavljeno: To Avg 19, 2014 1:51 pm
Napisal/-a Plamenka
Zelo barvite slike, Ivčk. In sadike dwarfov imaš še vedno zelo lepe.
Sama delam omake podobno, le da uporabim tudi semena, kožico...Kuhat dam kar samo na pol prerezane paradižnike, da je manj dela. Vode ne dodajam, ampak iz parih paradižnikov iztisnem tekočino, da se v začetku ne zažge. Ko se paradižniki skuhajo, precedim skozi cedilo. Tekočino pokuham še par minut in nalijem v vroče steklenice - to je sok, ki smo se ga kar navadili piti. Gosti del pa zmiksam, dam v lonec, dodam kis za vlaganje, sladkor, začimbe, malo pokuham in dam v vroče kozarčke.
Objavljeno: To Avg 19, 2014 1:56 pm
Napisal/-a bobolino
prekrasno, se je le dalo nekaj iztisniti iz sezone!
te je kak dwarf navdušil?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: To Avg 19, 2014 2:32 pm
Napisal/-a Ivčk
mfranc je napisal/a: |
Ivčk, da nisi bila med tistimi, ki nimajo nič paradajza? .
Leeeepi
Gledal sem tvoje opise dwarfov, pogrešam kam sodijo, zgodnje, pozne?
Bi med njimi našel meni najbolj všeč 1, 5 m višine?
LP |
No, saj na vrtu je res katastrofa in nisem pričakovala čisto nič več pridelka, glede na to, da so tudi plodovi konkretno začeli črneti. Pobrala sem večinoma še zelene paradajzke dva tedna nazaj, preden sem škropila z Ridomilom. Pa se je stanje kar nekako umirilo. Sicer je vse črno, a sploh več ne obtrgavam in ne spremljam, kaj je na novo obolelo in kaj je staro. Zdaj le hodim po vrtu s košarico in tu in tam poberem kak (začuda zrel) plod.
Med dwarfi dejansko ni nobenega zelo zgodnjega, kar me v bistvu preseneča, gojitelji bi se namreč lahko malo usmerili tudi v to smer, ko so ustvarjali tolikšno količino novih sort.
Velika večina je začela z rodnostjo šele avgusta, torej so vsi bolj ali manj srednje pozno sezonski. Ampak, ko začnejo, začnejo vsi naenkrat.
Rastejo dokaj počasi in ker so indeterminantni, ne nehajo rasti skozi celo sezono, zdaj so ravno na višini 1,3-1,5m, lepo rastejo naprej in cvetijo. Zato ti direktno ne znam odgovoriti na vprašanje o višini _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Avg 19, 2014 2:36 pm
Napisal/-a Ivčk
bobolino je napisal/a: |
prekrasno, se je le dalo nekaj iztisniti iz sezone!
te je kak dwarf navdušil? |
Ja, vsaj nekaj, a ne? Do sedaj so me navdušili Dwarf Mr. Snow, Beryl Beauty, Tasmanian Chocolate in New Big Dwarf.
Iditarod Red ima letos zelo trdo kožico, Rosella Purple me je razočarala z okusom, ki je voden. Ostali pa so zaenkrat tako tako, nekatere še nisem niti probala, ker čakajo na 'desemenacijo' na mizi
So pa letos bistveno bolj rodni kot lani in predlani, zato sem čisto navdušena._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Avg 19, 2014 2:41 pm
Napisal/-a Ivčk
Plamenka je napisal/a: |
Zelo barvite slike, Ivčk. In sadike dwarfov imaš še vedno zelo lepe. Sama delam omake podobno, le da uporabim tudi semena, kožico...Kuhat dam kar samo na pol prerezane paradižnike, da je manj dela. Vode ne dodajam, ampak iz parih paradižnikov iztisnem tekočino, da se v začetku ne zažge. Ko se paradižniki skuhajo, precedim skozi cedilo. Tekočino pokuham še par minut in nalijem v vroče steklenice - to je sok, ki smo se ga kar navadili piti. Gosti del pa zmiksam, dam v lonec, dodam kis za vlaganje, sladkor, začimbe, malo pokuham in dam v vroče kozarčke. |
Hvala, Plamenka.
Dwarfi so kljub temu, da so kazali veliko obolelih listov, ko so se dvigale jutranje megle, so po obtrgovanju obolelih listov brez špricanja ostali zdravi.
Ko bom videla, da je kriza z jesensko meglo, bom tiste z največ plodovi prenesla v rastlinjak, da vsaj malo podaljšam sezono...
Ponavadi ne kompliciram s semeni in kožico, a je letos kožica pri nekaterih tako trda, da sem jo enostavno morala odstraniti, ker se mi je pri poskušanju omake zapičila med zobe
Kuhat sem dala, kar je ostalo od razsemenjevanja, češnjevci so bili le prebodeni, ostalo je bilo pač malo bolj zrezano, dodatno sem narezala le res velike kose. Tekočine je bilo dovolj, da se ni nič zažgalo. Količina pa tako mala, da se mi ni splačalo še kaj drugega v mezgo dodajat. Soka ne bi bilo niti za en liter, zato sem raje pustila, da voda izpari, okus mezge (brez vseh dodatkov) je bil naravnost fantastičen!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Avg 19, 2014 3:35 pm
Napisal/-a Marjeta
Zelo lepe paradižnike imaš!
Eno vprašanje: ko si z bakrovo brozgo premazal črne pege na steblih, a si jih prej kaj postrgal?
Objavljeno: To Avg 19, 2014 3:40 pm
Napisal/-a muha
A imaš ti vrt na Marsu? . Ali pa v okolici Murske Sobote - Rakičana, kjer so letos po podatkih Arso z vodno bilanco v vegetacijskem obdobju krepko v minusu - minus 103,1, primerjalo Pororož le - 15,2, Novo mesto in še nekateri pa čez + 100 . http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/agro_podatki.html
Ker drugače gre za čisto coprnijo
Ivčk, to pa je balzam na rano, a ne ? Nič ne kažejo, da bi jim manjkalo kaj listja
Kako učvrstiš kole, da takole lepo stojijo pokonci? V mojih loncih sta po dva, a se oba nagibata čisto po želji paradižnikov.