Stran 135 od 151
Objavljeno: Sr Jun 22, 2022 9:41 am
Napisal/-a ferdo36
Po francoskih poskusih in izkušnjah, mi uporabljamo mešanico 40% jabolčnega kisa,
10% merlota, 0,5% sladkorja in ostalo voda. Dodamo nekaj kapljic nedišečega
detergenta, da se razbije površinska napetost in se mušice utapljajo. Uspeh
je zelo dober. Povdarek je na merlotu in domačem j. kisu._________________Narava vse povrne!
Objavljeno: Sr Jun 22, 2022 6:02 pm
Napisal/-a ck
Danes nastavljeno 6 "pasti" za 11 grmičkov. Lani sem naredil enako in je bila škoda bistveno manjša kot leto prej, ko sem jih nastavil samo 3. Mogoče je bilo lani tudi na splošno manj suzukija. Bono videli.
Letošnji recept:
2,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl cabarnet suvignon
2,5 žlice sladkorja
6 dl vode
V vsako 1/2 l plastenko sem nalil dobra 2 dl._________________lp
Objavljeno: To Jun 28, 2022 12:00 pm
Napisal/-a saks371
Pozdravljeni,
opažam, da ima več grmov rumenkaste liste in tudi plodove brez listov.
Kot sem prebral je dobro take rešiti, da se drugo leto starejše veje izreže.
Moje vprašanje je, ali jih lahko izrežem že sedaj, ali je bolje počakat drugo leto?
Objavljeno: Ne Jul 03, 2022 7:44 am
Napisal/-a ferdo36
Čimprej, tem bolje!_________________Narava vse povrne!
Objavljeno: Po Jul 04, 2022 2:28 pm
Napisal/-a saks371
ferdo36 je napisal/a: |
Čimprej, tem bolje! |
hvala za odgovor.
Objavljeno: Ne Jul 10, 2022 1:27 pm
Napisal/-a ck
Ameriške borovnice, ribez, maline, črni ribez in kosmulje. Vse razen borovnic prepasirano. Dodan sladkor, več kot ura kuhanja in vlivanje v kozarce. Rezultat: odlična marmelada iz jagodičja.
Slika
https://www.facebook.com/photo?fbid=3318500171704137&set=g.1834566669937726_________________lp
Objavljeno: Ne Jul 10, 2022 3:13 pm
Napisal/-a muha
Verjamem, da je sila okusna. Še posebej zanimivo, da pustiš borovnice cele. Mljask.
Objavljeno: Ne Jul 10, 2022 3:43 pm
Napisal/-a crtj
Diši do sem...
Objavljeno: Ne Jul 10, 2022 4:20 pm
Napisal/-a ck
muha je napisal/a: |
Verjamem, da je sila okusna. Še posebej zanimivo, da pustiš borovnice cele. Mljask. |
Ameriške borovnice malo pretlačim, ker so velike. Gozdnih (če jih kdaj uporabim) ne pretlačim._________________lp
Objavljeno: To Jul 12, 2022 9:50 am
Napisal/-a JernejZ
Opažam, da stran namenjena debati o plodovi vinski mušici že dve leti spi.
Zato sem par gornjih misli preselil tudi tja - muha ne zameri in popravi po potrebi.