Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Ni še znak za veselje. Sva cepila isti dan, a moji cepi še spijo. Wink
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Ko enkrat odženejo, redko propadejo. Moje so še nekoliko bolj razvite. Res pa je, da sem jih cepil teden pred vama.
California

Odgovor Napisal/-a California »

Danes opazil poškodbo na malem plodiču. Videti je kot bi nekaj odgriznilo zametek ploda. Ima kdo podobno izkušnjo in pozna osumljenca?
[url][/url]_________________Lep pozdrav
Vlado
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Moji asimini sta sicer še premajhni za takšne incidente, pa vseeno, jaz sumim pernato bando.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

11 let stara asimina se suši ... posamezne veje od koncev proti deblu. Zakaj, kako - zaenkrat brez idej. Njena enako stara kolegica je OK.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

crtj je napisal/a:
11 let stara asimina se suši ... posamezne veje od koncev proti deblu. Zakaj, kako - zaenkrat brez idej. Njena enako stara kolegica je OK.

Ali je možno, da je utrujena od teh vremenskih šokov? Shocked
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Da bi se odraslo drevo tako zmatralo, bolj občutljive mlade v bližnji okolici pa so OK, se mi zdi čudno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa korenine? Zdrave, obglodane ??? Kak škodljivec v steblu? Pomanjkanje vode in hranil najprej občutijo mladi listi.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ej, ne vem.... Majati se ne pusti, poškodb od zunaj ne vidim...

Bledo se mi sanja, da sem nekoč nedavno nekje bral, da so bile te iz časa pred 10+ leti bolj na horuk in da se dogaja, da preidejo v rodnost in potem kmalu odmrejo.

Vendar - žal je EMŠO takšen, da sem opazil, da se pogosto spomnim stvari, ki jih sploh ni bilo. Tako da, kaj naj rečem Smile
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Na začetku sem imel dve standardni asimini. Rodili sta 4 leta, potem pa se je ena pred cvetenjem začela sušiti. Poleti sem jo izkopal, a do cepljenega dela je bila živa. Lahko bi jo pustil in naslednje leto cepil poganjke iz korenin.
Odmrla je predlanskim, ko ni bilo takih vremenskih šokov.
Odgovori