Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Re: Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Koliko časa ga pa že nakaljuješ?
Sicer pa, trgovci prodajajo, pakira nekdo drug, ne. Krivi tistega.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Bolj pravična bi verjetno bila prodaja po številu gomoljev.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ne vem, kako hitro se krompir suši na trgovskih policah in v, recimo, gospodinjskih pogojih. Lahko je tudi tu razlog. Če pa je bilo že natehtano premalo, je na trgovcu-prodajalcu, da to kontrolira in označi realno težo ali pa uredi z dobaviteljem.
Mene tudi jezi, če je realna teža manjša od deklarirane. To je dejansko goljufija. Včasih so take trgovce namakali v Ljubljanici :D
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lpmami, peke so namakali, kolikor vem.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem kupila 3kg Colombe in 5kg Aluette. tehtala nisem, a glede na število gomoljev, sta pakiranji primerljivi s prejšnjimi sezonami. Krompir je bil zdrav, le enega (Aluette) sem izločila.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, vem, da trgovci prodajajo, vendar je razmerje trgovec-kupec pogodbeno razmerje in kupec ne išče tistega, ki je pakiral.
Tukaj je notranja kontrola padla oz. kontrolor ni opravil svojega dela ne pri tehtanju ne pri izdaji in prevzemu blaga.
Število gomoljev je lahko samo tam merodajno, kjer so gomolji enake gramaže. Jaz sem kupila debelega, je pa sem in tja tudi frnikula vmes.
Arrow je imel presekan gomolj in nekaj prerezanih, poškodovanih. Ok, sprejmem. Takega odstopanje od teže pa ne.
Ne vem, kako bodo reagirali, sem jim pisala, ker so telefonsko nedosegljivi. Če bodo tehtali moje nakaljevane gomolje, bom poleg, ker previdno s kalčki!

ne vem, le dovolj imam nategovanja vsepovsod. Ravno sem ob električno držalo za zobno ščetko, kmalu po garanciji fuč. eno sem tako 4x menjala znotraj garancije. Sami nepotrebni opravki in obiski trgovine. power bang (ali nekaj takega) tudi 2 tedna po poteku garancije romal v smeti. Vse je tehnično takotako, loterija, sosedu dva aparata pokvarila dva oz 7 dni po garanciji. Pod nosom se je obrisal za uveljavljanje.
v podjetju 1 mesec po garanciji zaradi serijske napake tiskalnik za stran oz. samo za rezervne dele.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

metuljc napisal/-a: Po Feb 24, 2025 10:02 am Lpmami, peke so namakali, kolikor vem.
Ja, morala bi biti bolj natančna pri izražanju. Seveda so peki svojo robo tudi prodajali in so torej bili tudi trgovci. Mogoče me je k nenatančnemu zapisu nagnila želja, da bi tudi danes kakšnega trgovca namočili, ko goljufajo pri vagi, ti pri delikatesnih izdelkih embalažo - papir stehtajo in zaračunajo kot delikatesni izdelek in podobno.
Odgovori