Stran 138 od 148
Objavljeno: Če Avg 21, 2014 11:51 am
Napisal/-a papa
Naj mi prosim en znalec na hitro razloži kaj je in kako poteka fermentiranje semen paradižnika, da ga slučajno kaj ne usračkam pri pripravi semen saj je na nekaterih rastlinah le po en ali dava plodova ;)_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Objavljeno: Če Avg 21, 2014 12:24 pm
Napisal/-a Gringo
papa
Pobereš semena skupaj z želejem paradižnika in daš v plastični lonček z napisom sorte.
Če je preveč suho dodaš kapljico-dve vode, da se seme potopi.
Pokriješ lonček, ker bo v času fermetacije smredelo.
Počakaš 24-48 ur, da se prime bela sluz čez (smrdi).
To potem izpereš na sito (lahko tisto za posipanje sladkorja po torti.
Ko je seme kristalno čisto, daš na keramični krožnik, ker ne bo potem težav pri odstranjevanju.
to pusti 1 teden da se suši, lahko tudi več. Potem pa shrani v primerno embalažo.
Objavljeno: Če Avg 21, 2014 1:12 pm
Napisal/-a papa
Hvala... _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Objavljeno: So Avg 23, 2014 12:10 pm
Napisal/-a htf_lover
Nagradna igra!
Tisti, ki prvi ugotovi v čem raste paradižnik na sliki, bo dobil zastonj seme od tega bi-colorja.
Objavljeno: So Avg 23, 2014 12:40 pm
Napisal/-a muha
Iz razpoke na tleh, morda.
Objavljeno: So Avg 23, 2014 3:17 pm
Napisal/-a htf_lover
Pravilno!
Objavljeno: So Avg 23, 2014 3:38 pm
Napisal/-a muha
Objavljeno: So Avg 23, 2014 3:47 pm
Napisal/-a htf_lover
Sicer je no name(pri nas mu rečemo breskvica), je pa roden, ni občutljiv na bolezni in je zelo okusen. Sprva so plodovi rumeno-oranžni, potem pa dobijo nadah na eni strani. Kot breskev
Objavljeno: So Avg 23, 2014 4:08 pm
Napisal/-a zuf
Je prostovoljc?