Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tu se vidi, kako imamo namočeno zemljo, pardon, asfalt oz. beton. Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljen
Take breskvice bi jaz tudi imela, prosim. Saj ne bi sadila v razpoke, obljubim
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Muha, ti bom poslal seme, ko ti bom poslal še tisto volovsko srce in še mogoče kaj. To bo enkrat v septembru.
Pa tudi za druge se bo kaj našlo.
Sem pa se odločil, da bom za naslednje leto nekoliko zmanjšal število paradižnikov na vrtu, bom rajši povečal število zimskih buč.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Vseh mojih šest antociančkov (modrinčkov) na kupu Very Happy
Kar lepo jih je videti, škoda le, da letos okus nikakor ni pršel do izraza, tile so namreč dozoreli na pultu, zato okus niti probala ne bom oceniti, ker gredo direkt v omako...
Zagotovo pa bo semen od vseh dovolj za vse zainteresirane. Osebno nameravam obdržati vsaj OSU Blue Large, Cacklamas Blueberry in Bosque Blue Bumblebee (ker mi je izredno lepa kombinacija modre in rumene barve), drugo bom še videla. Zaenkrat so še prav vse rastline lepo zdrave in poooolne plodov...

Sorte so od leve proti desni, odspodaj navzgor:
Helsing Junction, Indigo Rose
OSU Blue Large, Bosque Blue Bumblebee
Cacklamas Blueberry, Seattle Woolly Blue Mammoth (tile so iz rastline brez izraženega antociana, barva je nekako bronasto oker, me prav zanima, kakšen bo prerez. Semena bom seveda spravila iz rastline, ki antocian v kožici plodu ima.)_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Danes sem bil pri Babacu; ma fant ima v (pol) rastlinjaku še paradajze 1A !

sem mu naročil naj nas malo razvedri (kakor koga Cool Laughing ) s fotkami.

Very Happy

LP_________________mfranc
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Prekrasen paradižnik v vseh pogledih... bogato rodi zdrave plodove, da o okusu ne izgubljam besed... za njega se bo vedno našel lep kos prostora v rastlinjaku Very Happy

_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Tudi tale model me je presenetil v vseh pogledih... bogata rodnost, okus, tanka lupina skratka nasploh vse zaradi česar ostane naš redni gost... Very Happy

_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Paradižnika za vse sosede in "žlahto", sem moral še nekaj primakniti, da ne bo samo zelenjava... Laughing

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
rutarjan

Odgovor Napisal/-a rutarjan »

Janez bravo,sosedom se že cedijo sline ob takih darovih.('up')
Kljub mrazu,ga tudi jaz nekaj uspem pridelat,upam da ga bo še kaj dozorelo.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Imaš lep paradižnik, kljub temu, da je pri tebi že skoraj zima. Čestitke. palec gor_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Odgovori