Stran 140 od 158
Objavljeno: Ne Nov 02, 2014 1:18 pm
Napisal/-a pajo
Zelenc je napisal/a: |
pajo je napisal/a: | Še vedno imam polni rastlinjak čilija. Kot, da še nisem nič obiral! | Kere sorte pa imaš? Se priporočam za kak primerek... |
Bilo jih je 66 vrst._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Nov 02, 2014 7:05 pm
Napisal/-a Zelenc
Uf... Če mi znese, se bova zmenila ta teden. Če drugo ne, bi vsaj z veseljem pogledal letino
Objavljeno: Ne Nov 02, 2014 8:28 pm
Napisal/-a Plamenka
Tale Scarlet Lantern se še kar barva in tvori nove popke. Kdove, mogoče le dočaka december in bodo plodovi namesto novoletnih bunkic.
Tudi v rastlinjaku čiliji še cvetijo in se barvajo. Tiste plodove, ki so dovolj visoko, da jih poplavna voda ni umazala, bom še uporabila, v naslednjem tednu pa gre polivinil dol iz rastlinjaka in bomo sezono za letos zaključili.
Objavljeno: Ne Nov 02, 2014 9:59 pm
Napisal/-a mfranc
Ivčk je napisal/a: |
Zmečkančki na desno so sorte Shishito Pepper, čiliji, ki naj ne bi bili skoraj nič pekoči. In res na začetku sezone ni pekel skoraj nobeden, na koncu pa so bili že vsi kar hudo pekoči. So pa zelo tenkomesnati in zato primerni tudi za sušenje. Mene je sorta navdušila z lepimi plodovi in predvsem rodnostjo.
Hvala za ponudbo za vkoreninjene potaknjence, a ti nočem naložiti dodatnega dela. Bom že kje staknila par semen |
He, he, sem seveda pošpijoniral to sorto , izgleda zelo zanimiva; nekako jo primerjajo z Pimientos de Padrón. In po uporabi, in po zmešani naravi , naj bi tudi vsak deseti usekal kot hudir.
Škoda, da sem tako omejen s prostorom, drugače bi ga probal .
Je čisto možno, da spomladi naredim kak potaknjenec Habanera Red, zgodnje obtrgavanje, recimo v februarju, marcu, kar kliče po akciji .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Nov 02, 2014 10:06 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka je napisal/a: |
Kdove, mogoče le dočaka december in bodo plodovi namesto novoletnih bunkic. |
Ja, res bi nas lahko kdo razveselil s čili novoletnim dreveščkom .
_________________mfranc
Objavljeno: Po Nov 03, 2014 10:21 am
Napisal/-a Ivčk
Ja, sem pozabila povedat, da so zeleni na žaru enostavno božanski. Mož je pojedel ta hude, jaz pa sem dobila tiste, ki ne pečejo (on je vsakega prej degustiral) in imajo zelo močno paprika aromo, ki kar vleče na pekoče, čeprav to ni. Meni so bili zakon!
Semen nimam ravno veliko, ker prezimljam rastlino, ampak te čakajo, če boš želel sorto vseeno probati
Ukoreninjenega potaknjenca bi bila spomladi vesela, če bi le našli način, kako bi prišel varno do mene _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Po Nov 03, 2014 1:48 pm
Napisal/-a mfranc
Hmmm, ko veslam po spletu in gledam vse te zanimive sorte, izgledam nekako takole:
kako bom izgledal, ko bom črtal kandidate, rajši ne pokažem .
Od rahlo pekočih bo verjetno ostala ena sorta, mogoče dve. Z večjimi plodovi, za svežo uporabo, tudi na žaru, ali za sušeno in sušenodimljeno uporabo.
Kaj čmo, takle mamo .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Nov 03, 2014 10:38 pm
Napisal/-a Plamenka
No, upam, da bom jaz imela lažjo izbiro. Zaenkrat je plan tak, da bodo prevladovali različni Habaneri, pa nekaj sadik Malaquetas za sušenje. Pa kak Tabasco, Jalapeno, Scarlet Lantern pa bolj za okras in ker po malem rodi ves čas. No, najbrž bom še kaj našla.
Danes sem v rastlinjaku pobrala zadnje zelene paradižnike, ker je mož folijo odstranil in naredila še zadnjo letošnjo omako skupaj s tremi zelenimi Habaneri iz MFrancove sadike ter Pequinom. Zelen Habanero sem prej poskusila na mestu, kjer ni semen in ne peče toliko. Zelo aromatičen, zelo okusen!
Objavljeno: Po Nov 03, 2014 10:43 pm
Napisal/-a zoyba
mfranc, si me do solz nasmejal s tole sliko. _________________Robert
Objavljeno: Po Nov 03, 2014 11:30 pm
Napisal/-a voda
od Naute sem dobila sadiko kalabreškega peperončina. ti so okrogli, rdeči in ko so zreli rahlo pokajo. Bobolino mi je podarila rastlinico rumenega Rokotoja. obe rastlini sta rasli v neposredni bližini. kalabrešček se je odrezal po navodilih. rdeč, okrogel in je rahlo pokal od veselja. Bobolinin rumeni Rokotić pa je začel delati plodove v septembra, a šele v drugi polovici oktobra so se izkazali neprimerni svojemu imenu. Bobolino, kaj je to za en čili.
poleg ozimnice katera je letos bazirala na osnovi čilija, od marmelad, čatnijev, kislo-sladko-ljuto za čez riž, kečap, napolnjeni, zrezani, pa v olju, pa v kisu ...nekaj dni nazaj sem obrala vse rdeče, rumene in zelene. nekaj sem navezla na trojni cvirn. ostali (cca še kakšna kila) čakajo na sprotno uporabo, da ne govorim, da je vsaka hiša v vasi okitena z venčkom čilija. lpvoda
všeč mi je ko plodove gledam. kljub temu, da jih stalno prestavljam na sonce pa noter, pa ven. dobri in ostri so, a zdi se mi dobro, če jih znam uporabiti na več načinov ne samo v pasti, ketro imam še od prejšnjega leta. lpvoda