![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Radič - Cichorium intybus
-
- Kraj: Rimske Toplice
brbr je napisal/a: |
Ker se kar ne morem odločit in pokrit radiče, sprašujem ali imate vsi, ki jih gojite na prostem že pokrite? |
Ker imaš vrt na pragu, lahko pokriješ, ko bo RES napoved, realna, da bo minus. Sicer pa je, po moje, bolje, da je odkrit, da se ne vlaži preveč. Pri teh temperaturah lahko potem hitro začne gniti.
-
-
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Jaz sem lani dobila precej različnih sadik od svoje šmihelske prijateljice, presadila sem jih v toplo gredo, najprej obtrgovala, zdaj imam notri še dve kar lepi glavici
. Letos ga moram posaditi več.
Ker sva postala huda jedca radiča, topla greda pa ni prav velika, ga seveda tudi kupujem, tiste rdeče glavice. Me pa zanima, katera sorta je to. Kaj mislite - pozna palla rossa?
Vedno sva rada jedla radič s fižolom, kisom in bučnim oljem. Letos sem pa za darilo dobila en čudovit bel balzamični kis, ki je malo sladek, in v kombinaciji z bučnim oljem naredi ta radič res čudovit. Ravno prav ubije grenkost in zdaj ga jedo celo vnuki
. Škoda samo, da je ta kis blazno drag in pri nas se ga težko dobi, ravno raziskujem na netu
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Ker sva postala huda jedca radiča, topla greda pa ni prav velika, ga seveda tudi kupujem, tiste rdeče glavice. Me pa zanima, katera sorta je to. Kaj mislite - pozna palla rossa?
Vedno sva rada jedla radič s fižolom, kisom in bučnim oljem. Letos sem pa za darilo dobila en čudovit bel balzamični kis, ki je malo sladek, in v kombinaciji z bučnim oljem naredi ta radič res čudovit. Ravno prav ubije grenkost in zdaj ga jedo celo vnuki
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)