Stran 15 od 24
Objavljeno: Po Sep 02, 2013 2:42 pm
Napisal/-a mfranc
Aha, Muha, hvala - in se mi sedaj dozdeva, da sem zadevo že videl .
Orlica, čisto možno, da sem mislil na Ring of Fire, hvala na namig .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Sep 02, 2013 7:32 pm
Napisal/-a labia
mfranc, te Fire flame gojim prvič in so podobno nezahtevni kot vsi ostali. Res so dva, tri ali več večji od Jalapena, imajo pa tanjšo steno. Pri peclju so ožji v primerjavi z Jalapenoti, ki so na vrhu širši in potem se stožčasto ožajo proti konici.
Ravno hudi niso, bi rekel podobne ostrine kot Jalapeno, kakšen zna biti tudi brezvezen. Rastlina pa res rodi obilno že prvo leto. Listi so gosti in veliki. Ob prvem manjšem pomanjkanju vode pa se žalostno povesijo in jih težko spraviš nazaj.
So pa lepi, ko se barvajo in je prehod iz črnega( zelenega) v rdeče kar po sredi plodu in ne na konici ali pri peclju kot pri drugih sortah.
Objavljeno: Po Sep 02, 2013 8:28 pm
Napisal/-a mfranc
labia je napisal/a: |
Res so dva, tri ali več večji od Jalapena, imajo pa tanjšo steno. |
Jah, tole tudi mene malo moti.
Recimo, lani smo vlagali Hungarian Wax, ki je kar primerno mesnat; nekakšen most med vloženo sladko papriko in čiliji. Tudi s svojimi skovili, med 5 in 15 tisoč je most do paprike in so ga tudi moje ženske malo pokušale.
Letos bom k Waxu dodal kakšen habanerček, za probo ...
Pa zaprmej moram vložiti Rocoto, in rumeni in rdeči. Za probo .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Sep 02, 2013 8:42 pm
Napisal/-a mfranc
Danes je bil dan za ozimnico. Obral skoraj do golega zrele Habanere in Bonnete. Jutri grejo na sušenje na podstreho; upam da bo še kaj sonca .
Kurjave bo dosti za hudo zimo
levo: Scotch Bonnet Red, desno: Scotch Bonnet JAMAICAN Orange
zgoraj: Habanero Red, spodaj: Habanero Orange Plum
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Sep 02, 2013 9:46 pm
Napisal/-a zoyba
mfranc ne pod streho! a si prepričan,da je požarno varno _________________Robert
Objavljeno: To Sep 03, 2013 11:00 am
Napisal/-a mfranc
Ni problema, gor je tudi veliko suhih lat, da potolčem požar .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Sep 04, 2013 8:01 pm
Napisal/-a mfranc
En dan brez Habanerov
Jalapeno, nabrani za kosilo. Kulinarično najbolj primerni so, ko jim koža takole dodobra razpoka. Takrat dobijo pravi, zrel okus in aromo.
Seveda, tudi rdeči so primerni, dobijo še na sladkobi. Vendar so rdeči stvar osebnega okusa.
Kosilo je bilo za naju z ženo res obilno, uhhhhh . Vse tole sva zmazala na žaru, s tem da so bili trije najdrobnejši, rdeči, drobno narezani in dodani v nadev.
Žena, nesrečnica je stopila na mino, dobila je edinega, ki je pekel kot vrag .
Sicer sva si jih pa "bratsko" razdelila .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Sep 04, 2013 8:37 pm
Napisal/-a dmdm
njami... meni še vedno najbolj okusen čili
LPD
Objavljeno: Sr Sep 04, 2013 9:03 pm
Napisal/-a vodenka
Res so dobri ,še moja tašča jih z veselem poje edino pri čilijih je tiho kaj vse bo še doživela
Objavljeno: Sr Sep 04, 2013 9:16 pm
Napisal/-a zoyba
mfranc, katero seme si pa uporabil spomladi? Jaz imam od Semenarne in vsi pečejo zelo solidno.Sem dal štiri v domači pinđur pa ga razen mene ne je nihče _________________Robert