Paprike 2015

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Nikoli čakat, ko se stanje preveč umiri in sadike ne napredujejo. ČIMPREJ PRESADIT v sež substrat (priporočam celo iz druge vreče, nikoli iz iste!), ker je le ta ponavadi razlog, da sadike ne rastejo, kot bi morale!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

Živjo.
Po pikiranju paprik v domač kompost (nekj let je bilo na kupu ogromno slame, ki je lepo strohnela v super kompost), se mi je zgodilo da je že 4 sadike nekaj ''pojedlo''

prilagam sliko za boljšo predstavo. Mogoče kakšen nasvet, kaj nardit? Gre pa tko, da ni to na dnevnem redu, le tu pa tam se pojavi.

[/img]
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A bi bila lahko kakšna struna? Poizkusi s koščkom jabolka posutega s cimetom kot vabo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi polži so že na delu, sploh pri vas, ko imate topleje.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

takšne so trenutno moje paprike
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Šeki, meni se je isto zgodilo pri paradižniku. Je potem ovenel. In seveda sem poskusila z viška flanc in eno posadila v to zemljo. Še en teden ni zdržala. Po moje je neke vrste struna.

Tako da priporočam da čimprej presadi.

Irena
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Tole so pa moje paprike letos

pa še malo ostalega

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

Hvala za odgovore. Bolj se mi gre zaradi paradajzov, ki jih bom začel kmalu pikirat. ker jih mam okol 30 sort po dve ali tri sadike, ne bi rad vidu da mi pol uniči kaka zadeva...
paprik mam pa itak ogromno, tko da mi ni tak velik problem zaradi parih sadik. samo upam da se ne bo nadaljevalo. sem pa opazil ta trend takrat ko zalijem sadike... ko se substrat malo posuši je vse ok
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moje paprike so se začele pred dnevi že malo pretegovati, stebla so bila šibka. Sem malo zaspala glede nižanja temperatur in se je hitro poznalo, sploh v tistih oblačnih dneh prejšnjega tedna. Pa še tesno so bile ena ob drugi in ko so se začele razraščati, so začele tekmovati v višino Wink
V soboto sem jih dala ven na sonce in jih je sprva noro ukrivljalo v vetru. Ampak po dveh dneh zunaj so se zelo utrdile, stebla so precej bolj čvrsta. Kako je fino gledati, ko vsaka sprememba tako očitno vpliva na rastlinice Smile
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

KKaaaaaaaaaaaaj, take paprike!! Pa saj to ne more biti res? Kaj jim poješ?
Nekateri pa res coprate. To so take, da bi jih lahko ven sadila, če odmislimo, da je konec marca. Ali jih potem sadiš v lonce ali na vrt?
Naj ti tudi obrodi tako lepo, kot so lepe,
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori