Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Samoizdelava rastlinjaka

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Figula, tole bo najlepejše, za v Ambiente Wink !
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

he-he, Melona, hvala za vzpodbudo in sposobnost, da v popolnem razdejanju vidiš "skrito lepoto" Smile
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

U, to pa bo velika zadeva. Sem se stalno po tihem čudil, kako to, da kupuješ ravno nekolko riskantne rastline za našo klimo. Vse jasno Smile

Ta velika ravna streha (tudi pri sosedu), ni to zelo adrenalinsko pozimi?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mene je pri rastlinjakih z ravno streho najbolj strah snega. že moj tunel, ki ima polkrožno streho in je na izgled kar močan, je bil pod odejo 40 cm južnega snega pošteno pokvečen. Od takrat folijo pozimi snemam, saj itak nima funkcije, ker tunel ni zaprt.

Drugače pa: zgledno!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Krasno je videti! Kakšne so mere: dolžina, širina? Ravna streha je pozimi lahko provlem zaradi snega, razen, če folijo pozimi snameš.
figula

Slika nima pravega naklona, zato se zdi, da je streha ravna. Cel teren malo visi, tako da tudi mamin rastlinjaček zadaj nima ravne strehe. Ravno toliko je, da sneg zdrsne.

Najin pa ima še malo višji naklon. Streha je speljana nad streho drvarnice - obe skupaj bosta "polnili" žleb, ki bo speljan v cisterno zadaj.

Mere so nekje 4x6. Zgoraj je že folija, okoli bodo pa lexan plošče. In seveda okna, okna, okna in 2x vrata.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... ali pa bodo imeli pripravljenih nekaj punt, ki jih bodo vsako zimo lepo podstavili in mirno preživeli zimo.

Tudi mene zanima kakšen detajl, pa bom raje počakal nadaljevanja. Z aktualnimi fotkami bo vse jasno.

Sem pa opazil nekaj drugega. Ne predstavljam si več kako bi živel v takšnem drenu. Uffff.

Jasnovidno pa vidim še nekoliko globje. Laughing
Trenutno si (@figula) v psihološkem stanju: "Sedaj pa bo ... , končno !"
Čez leto, dve, tri pa boš v sladko grenki agoniji: "OMG, kam naj z vso to robo?"
(pod robo je mišljena vsa figulaeksotika)
figula

Imava prijatelja, ki je mizarski čarodej in je izračunal vse silnice, ki bodo delovale na konstrukcijo. Zato je streha kar prilično "polatana". Tudi vmes bo še nekaj nosilnih stebrov. Nekaj jih že stoji, ta prva slikica je res šele začetek začetka Smile

juglans - predobro me že poznaš Laughing Laughing
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Krasno figula!
Se spomnim nastajanje mojega, tudi domačega proizvoda. Ampak kmalu boš ugotovila, kako je "majhen". Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ah, jaz sem pa mislil kako paranormalnih sposobnosti sem. Confused
Odgovori