Stran 15 od 22
Objavljeno: Če Sep 05, 2019 11:30 pm
Napisal/-a pep
Pozna kdo sorto torzo, dobil sem seme iz ZDA misli sem, da je paprika, pa je čili hud kot sam vrag, pa še podoben ni tistemu na sliki.
Objavljeno: Pe Sep 06, 2019 12:39 am
Napisal/-a mfranc
Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!
Profijev, ala Pajo, ne štejem _________________mfranc
Objavljeno: Pe Sep 06, 2019 10:36 am
Napisal/-a pajo
mfranc je napisal/a: |
Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!
Profijev, ala Pajo, ne štejem |
Profi... ne me hecati!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Pe Sep 06, 2019 2:28 pm
Napisal/-a Irena
U kakšni čiji in nasadi. Jaz imam pa samo 8 čilijevih grmov, letos prvič v vrtu. So veliko bolj polni, močni kot prejšnja leta v loncih. Tako ponosno hodim mimo njih, pol pa tole vidim, pa mi vse dol pade.
Objavljeno: Ne Sep 08, 2019 12:33 pm
Napisal/-a pajo
Če bo koga slučajno zanimalo. Lahko se tudi kam drugam premakne.
5.10. 2019 na lokaciji Lepa žoga.
Ja nekaj bo . Čili festival. Fotrovi čiliji bodo tam. Nekaterih ne bo bomo pa ostali, ki jih to veseli._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Sep 08, 2019 12:49 pm
Napisal/-a mravlja
Irena, čiliji (in paprike) se v gužvi počutijo najboljše.
Se pa še vedno vidi rezultat predvzgoje sadik - druga vrsta je občutno nižja, barva sadik pa še vedno svetlejša (smola s substratom in lončki).
Objavljeno: Pe Sep 13, 2019 3:49 pm
Napisal/-a Plamenka
Pripravljeno za sušenje: Tabasco in Buena mulata - na sliki in Guindila rojo.
Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev.
Objavljeno: Po Sep 23, 2019 10:40 pm
Napisal/-a ikar
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.
Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.
Drugače sta pa Kajenski in Zvonček še najbolj uporabna za zmrznit ali sušit, Jalapeno pa klasika za kuhanje.
Objavljeno: Po Sep 23, 2019 11:01 pm
Napisal/-a mravlja
Med uporabne bi lahko dodal še kakšen Ancho Poblano in podobne, ki pa se, kot kaže, pri nas nekako ne primejo. Vsaj ne spomnim se, da bi jih kdo gojil.
Mogoče kdo ve, kateri čili(ji) velja(jo) za čili z največ okusa?
Objavljeno: To Sep 24, 2019 12:51 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
ikar je napisal/a: |
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.
...
|
No, tule se pa ne bi mogel strinjati; seveda govorim o folku, ki ve, kaj posadi na domačem vrtu. Nuklearci so se dve leti nazaj izkazali za super stvar (moja omaka "Žleht k prasica" - mešanica štirih vrst, od katerih je bil Hab. Chocolate kot edini predstavnik "ne-nuklearcev" najmilejši, v sozvočju z domačimi lešniki - je šla za med).
Obstaja pa še en recept za vse tiste, ki bi nuklearno letino utegnili vreči proč. Posušite, zmeljite in potresite okoli gredic - garantirano ne bo ne polžev ne mravelj (mravljišč) - preverjeno na lastni koži, pardon, vrtu._________________go with your instinct to live as you want