Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2019
Gartlc škatla s semeni je na voljo na vseh srečanjih, ki jih je med letom nekje dva ducata, od tega spomladansko in jesensko vseslovensko in, razen julija in avgusta, še 1. in 3. torek v mesecu v Ljubljani. Po pošti semen iz škatle ne pošiljamo, jaz sem le skrbnica v smislu, da je škatla pri meni in jo občasno uredim. V resnici je to nakupovalna vreča s 6 pvc škatlami, kjer so semena urejena po skupinah.
Več o njej pa tukaj.
Več o njej pa tukaj.
muha je napisal/a: |
Rdeči polži so presenetljivo dobri plezalci. Pojdi kdaj zvečer z baterijo na ogled, mogoče jih zasačiš. |
Andrej Banko je napisal/a: |
Pa najraje splezajo na vrh sadike in vršiček pojejo. Ne da bi spodnje liste, barabe ! |
Eeeh, skoraj se bolje počutim, ker izgleda da so zločinci razkriti! Nova izkušnja, polže vedno pravočasno "potamanim", glede na to, da vrtiček ni velik. Tule sem zaspal, ostala polžja zalega se je v tej vročini poskrila in čakala na lepše dni, rdeči pa vidim da so bolj trdoživi in so ponoči prilezli od vsepovsod. Pravzaprav verjetno iz dobrih zaklonišč .
V bodoče jim ne bo lahko, imel jih bom na očeh, tale zločin jim ne odpustim _________________mfranc
Tako je pa stanje pri meni:
http://imgur.com/gallery/SHIYokP
Rdeče se pobirajo še kot zelene, ker bi nekateri radi paprike imeli!
http://imgur.com/gallery/SHIYokP
Rdeče se pobirajo še kot zelene, ker bi nekateri radi paprike imeli!
-
- Kraj: Domžale
Štiri sadike Ljubov dlan, ki sem jih posadil samostojno za seme mi je uničil voluhar.
Ostale na gredici so še vedno čudne, z zvitimi in deformiranimi listi.
Sicer se je večina malo popravila v zadnjem času in je videti precej nastavkov plodov ...
Morda, če bo ugodno vreme, bom imel glavno sezono paprik tam enkrat sredi septembra.
P.S. : poslal sem fotografije prizadetih rastlin na fito.info ( javna služba zdravstvenega varatva rastlin ), pa mi ni nihče nič odgovoril.
Ostale na gredici so še vedno čudne, z zvitimi in deformiranimi listi.
Sicer se je večina malo popravila v zadnjem času in je videti precej nastavkov plodov ...
Morda, če bo ugodno vreme, bom imel glavno sezono paprik tam enkrat sredi septembra.
P.S. : poslal sem fotografije prizadetih rastlin na fito.info ( javna služba zdravstvenega varatva rastlin ), pa mi ni nihče nič odgovoril.
AB, nesi en list v Kalio. Bodo mogoče tam vedeli, kaj je narobe.
Tvoji Ljuboti pri meni rastejo v redu (nekaj smo jih že pojedli). Plodovi so sicer manjši, kot pravijo, da je za to sorto značilno, a je to gotovo posedica moje špartanske vzgoje in senčnosti vrta...
_________________naredimo svet lepši
Tvoji Ljuboti pri meni rastejo v redu (nekaj smo jih že pojedli). Plodovi so sicer manjši, kot pravijo, da je za to sorto značilno, a je to gotovo posedica moje špartanske vzgoje in senčnosti vrta...
_________________naredimo svet lepši
-
-
Andrej Banko je napisal/a: |
Po lanski odlični sezoni paprike, mi letos spet nagaja. Na posameznih sadikah se pojavljajo nekakšne deformacije listov, zgornji listi pri nekaterih sadikah dobivajo rjavkaste lise in odpadajo. Pri teh sadikah tudi cvetni popki počenijo in odpadajo. Na srečo vsaj Ljubov dlan očitno ni dovzetna za te nevšečnosti. . |
Mi je uspelo priti do kmetijske lekarne.
Pršice, pravijo !
Akaricidi pa to ...