Paradižnik 2020
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Kraj: Ljubljana
Novinka je napisal/a: |
Moji paradižniki vpijejo, da nočejo biti več v lončkih. Sadike trpijo ![]() |
Isto
![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
Upam, da bodo s takimi lončki sadike mirno dočakale toplejše dni, in predvsem jutra ....
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
2 dl lončki.
Pa saj to moraš zalivati 3x na dan!
Ravno zaradi sitnosti presajanja pikiram vse sadike takoj v pollitrske posodice. (Pravokotni lončki za zamrzovanje živil se zelo dobro obnesejo. Več jih je možno stlačiti v gajbico, so prozorni, da vidiš kako je s koreninami, večkrat uporabni) Tam, če ni izjemno mrzla pomlad, komot dočakajo saditev na prosto. Februarja sejane sem pa nujno morala vmes presaditi v litrske in še te bodo kmalu prerasli, ker je bil ta zadnji substrat pognojen in se neverjetno hitro košatijo.
Še nekaj, kar sem bolj natančno opazovala lani. Pri presajanju nima smisla sadik tlačiti na dno večjega lonca in zasipati stebla. Steblo v tistem času, ko bodo šli na končno mesto, ne bo naredilo korenin, one spodaj bodo pa še vedno preveč utesnjene. Najbolj všeč jim je bilo, če so dobile dodatno porcijo spodaj in ob straneh, na vrhu sem zemljo poravnala na prvotno višino.
![Surprised](images/smiles/icon_surprised.gif)
Ravno zaradi sitnosti presajanja pikiram vse sadike takoj v pollitrske posodice. (Pravokotni lončki za zamrzovanje živil se zelo dobro obnesejo. Več jih je možno stlačiti v gajbico, so prozorni, da vidiš kako je s koreninami, večkrat uporabni) Tam, če ni izjemno mrzla pomlad, komot dočakajo saditev na prosto. Februarja sejane sem pa nujno morala vmes presaditi v litrske in še te bodo kmalu prerasli, ker je bil ta zadnji substrat pognojen in se neverjetno hitro košatijo.
Še nekaj, kar sem bolj natančno opazovala lani. Pri presajanju nima smisla sadik tlačiti na dno večjega lonca in zasipati stebla. Steblo v tistem času, ko bodo šli na končno mesto, ne bo naredilo korenin, one spodaj bodo pa še vedno preveč utesnjene. Najbolj všeč jim je bilo, če so dobile dodatno porcijo spodaj in ob straneh, na vrhu sem zemljo poravnala na prvotno višino.
-
Muhica, veš, najboljše skrivnosti, ki jih zapišeš, vidijo prebrati le muhice, že mravlje se z branjem mučijo...
.
Drugače pa prav lep pozdrav s severa. Vsem seveda.
Pri nas so sadike v pollitrskih prozornih pvc lončkih, ki jih pa letos v našem koncu ni več mogoče kupiti. Šefica "jamra", da vseeno "gre" veliko substrata... Bomo pa iskali take za 4 deci.
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Drugače pa prav lep pozdrav s severa. Vsem seveda.
Pri nas so sadike v pollitrskih prozornih pvc lončkih, ki jih pa letos v našem koncu ni več mogoče kupiti. Šefica "jamra", da vseeno "gre" veliko substrata... Bomo pa iskali take za 4 deci.
-
- Kraj: Ljubljana
muha je napisal/a: |
2 dl lončki. ![]() Ravno zaradi sitnosti presajanja pikiram vse sadike takoj v pollitrske posodice. |
Ja, muha, tole je res kruta stvarnost.
Pri meni je še bolj kruta stvarnost ta, da mi kronično primanjkuje prostora s pogoji za predvzgojo plodovk. Sicer sem vrtne paradižnike doslej presadil šele dvakrat. Razsadil sejančke v 0,8 dl lončke, nato v 2,0 dl lončke. Lončne plodovke skoraj 2x več. Tvoji dve Pusi sta bili že v štirih loncih, naslednji, zadnji peti, bo skupni
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
mravlja je napisal/a: |
Muhica, veš, najboljše skrivnosti, ki jih zapišeš, vidijo prebrati le muhice, že mravlje se z branjem mučijo... ![]() . |
Dva trika, kako lahko komot bereš drobni tisk :
- ali klikneš na Citiraj, v citatu je vse enake velikosti
- ali držiš pritisnjen Ctrl in tapkaš po tipki za +, dokler pisava ni dovolj velika. Nazaj jo spraviš s tapkanjem na -.
"Mojih" lončkov v prosti prodaji ni, treba jih je kupiti "na veliko". S skupnim nakupom se nam je v preteklosti lepo izšlo. Pravzaprav so pravokotni, ne kvadratni. V eno običajno gajbico (ne ono malo) se jih da stlačiti 16.