Stran 15 od 23

Objavljeno: So Okt 19, 2013 10:48 pm
Napisal/-a battagelli
Čestitam za uspešno opravljeno delo.
Moj še čaka v nizkem štartu.
Kolikšno razdaljo si uporabila pr sajenju?_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Objavljeno: So Okt 19, 2013 11:12 pm
Napisal/-a TwityPity
Do kdaj pa vam zdrži jesenski česen?

Tujci jim pravijo "hardneck" - ta s "palico" v sredini in parimi stroki, drugi pa naj bi bil "softneck" - kateri nima "palice" in ima več manjših strokov.

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 9:55 am
Napisal/-a brbr
Marijav, dobro si tole postorila. Kot sem napisala, štartam jutri in upam, da bo nebo milostno. Ravno včeraj pa sem čitala navodila za sajenje na zavitku Anke, ki jo prodaja Amarant, kjer piše, da naj bi se jo začelo saditi v novembru. Sama sem samo enkrat sadila v začetku novembra, je bilo čisto v redu. Ampak takrat sem imela za posadit dve vrtni gredi, vse skupaj cca 18m2. Za tako površino se tudi v novembru najde ura ugodnega vremena. Zdaj, ko sadim več, pa si ne upam odlašati, ker potrebujem več časa...

T.P.: česen Anka se pri meni obdrži do junija/julija-torej do novega česna. Lansko leto sem eno glavico česna (za sadit) pozabila posadit, pa je še zdaj (po več kot enem letu) povsem čvrsta. Sem jo mislila posadit, pa sem jo na srečanju dala Harki...._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 11:04 am
Napisal/-a MARIJAV
Pri meni je česen prenesel skladiščno temperaturo vsaj -12 stopinj, zdržal pa je do koca maja, ko smo zadnjega pojedli Very Happy .
Jaz česen vedno sadim vsaj še do 25. oktobra, ker se mora dobro zasidrati do zmrzovanja zemlje, ki lahko nastopi že kmalu po prvem novembru, pravzaprav nikoli ne veš kdaj._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 11:21 am
Napisal/-a bobolino
joj, zdaj si me pa prestrašila, tole o sidranju nisem vedela. Ja nič, motiko v roke pa gasa._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 12:58 pm
Napisal/-a MARIJAV
"Zasidrati" v bistvu pomeni, da mora narediti iz zrna močne korenine, ki mu pomagajo lepo prezimiti in spomladi odgnati nadzemni zeleni del.
Kot sem že nekajkrat napisala, če konec decembra odkoplješ eno posajeno zrno, se prav začudiš, kako velik in močan šopek korenin zraste iz tega malega zrna. Pa še to, da me biologi preveč ne okrcajo, za mene so od nekdaj pri česnu naslednji deli: glavica in zrno Wink, saj vem, da bi morala uporabit "stroček"....._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 1:27 pm
Napisal/-a pika
Jaz sem ga včeraj posadila na gredico, kjer je bila prej paprika, ampak 'malo' manj kot MARIJAV Very Happy
Enako sem ga obsula z vsake strani, da sem dobila take grebenčke in jih zastrla z mešanico pokošene trave in listja, kot je na prejšnji strani na zufovih slikah, le da so moji grebenčki vzdolžni.

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 3:11 pm
Napisal/-a bobolino
Tudi pri nama je v zemlji, stroki iz enega kilograma. Občutno premalo za našo porabo, bom pa jeseni spet pri Mariji fehtala za odkup. Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 3:30 pm
Napisal/-a sancy990
Pozdravljeni!

Pri eni gospe sem videla zadnjič je imela eno sorto česna, ki je bil ekstremno debeli, rekla je da ga je dobila iz hrvaškega zagorja. Zanima me če veste za katero sorto česna bi šlo in če ima kdo seme tega česna oz. kje bi se ga dalo dobit.

lp hvala

Objavljeno: Ne Okt 20, 2013 3:49 pm
Napisal/-a Irenca
A če se pri razstročkanju lupinica stroka odlušči, a takega lahko tudi posadim? Jih imam že nekaj, ki so kar padli iz luščin Rolling Eyes