Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - nadaljevanje

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Trubar, Breskvar v Podsmreki je ponavadi imel, sicer pikantna cena, vendar dobra roba.

Agrolitove trgovine imajo ponavadi jeseni poleg gajbic plodov tudi sadike, ne vem, kje je kakšna v LJ ... nekaj se mi sanja, da v smeri Zalog - Kašelj.

Če še malo širše vzameš pojem okolica Ljubljane, pa seveda obvezno https://asiminafruit.eu/ .
Nazadnje urejal/a crtj 22 Okt 2023 14:10; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

mravlja je napisal/a:
Hja, še vedno me zanima: ima kdo mogoče kake posledice zaradi uživanja plodov asimine?

Naj bi obstajali ljudje, ki jim rata slabo ob zaužitju, vendar nisem še nobenega srečal (ki bi sicer imel OK prebavila). Na splošno asmine za veliko večino ljudi niso ravno pogosta ali pa sploh hrana, tako da nekega lokalnega vzorca po moje ravno ni...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi v Eurogardnu, ki je le malo naprej od Breskvarja, najbrž imajo asimine. Sama sem tam kupila Primo, Sunflower pa pri Breskvarju.
Asiminafruit ima pa veliko izbiro različnih sort.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Trubar, Vrtko na Vodnikovi, malo naprej od bolnice P. Držaja ima ponudbo od Agrolita, morda tudi asimine.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Zmrzujem jih v olupku. Ko jih odmrznem, imajo nekoliko okus, kot bi bile malo dimljene. Podobno, kot prezrele. Nisem jih vakumiral, tako da ne vem, če je to oksidacija.
Marmelada je bila letos izvrstna, brez tega priokusa.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Trubar! Za muhe se ni bati. Ni to mrhovina, da bi bilo roj muh. Na cvetovih so prisotne tudi mravlje in hrošči skarabeji. Ponavadi pojejo listke cvetov, nastavke za plod redko. Še najbolj zanesljivo je opraševanje s čopičem, vsaj prva leta.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Andrej Banko je napisal/a:
Posledice bodo, ko bo zmanjkalo domačih plodov - abstinenčna kriza !
Laughing Laughing Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

mravlja je napisal/a:
Hja, še vedno me zanima: ima kdo mogoče kake posledice zaradi uživanja plodov asimine?
Zakaj pa te to tako zelo zanima, če smem vprašati? Si ti sam kdaj imel kakšne neželene učinke uživanja asimine?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Tegale bi bilo za vprašat: https://asiminafruit.eu/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Škoda, da bolj redko zaide na Gartlc, sicer bi lahko tule odgovoril.
Odgovori