Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, tudi jaz imam podobno izkušnjo. Ravno danes. Pri hčerki sem na balkonu v prvem nadstropju zalivala papriko v loncu, pa jo malo obrnem okrog, da bo še z druge strani osončena. In na tej osenčeni, bolj vlažni strani enega polža. Ne bi verjela, če ne bi videla na lastne oči. Nikjer drugod nobenega drugega polža (na balkonu, se razume), torej je moral gor tudi ta prilesti Crying or Very sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Zasledil sem recept, ki naj bi pomagal zoper polže. Nisem prav pozorno bral cele niti in morda ga je že kdo zapisal, ampak vseeno: Zoper polže naj bi deloval koruzni zdrob, ki naj bi ga polži veselo jedli, vendar naj bi jim škodoval. Nasuje se ga, kar obilno, okrog gredic. Najbrž ni greh poskusiti.

Če zadeva res deluje, recepta ne zaupajte sosedu, ker ponoči na njegov vrt ne boste mogli več (skrivoma) na pivo. Smile Twisted Evil_________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Svetloba, majčkeno nazaj sem opisala svoj eksperiment. Trditev ne drži, žal.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Naravni predatorji polžev . naredi doma
(prosim poročajte o uspehu, če deluje)

http://www.telegraph.co.uk/gardening/gardeningequipment/8675592/The-war-on-slugs-starts-at-home.html
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Svetloba, seveda deluje. Pri muhi se je izbranec prav zgledno poredil Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

zuf je napisal/a:
Za mlade rasdtlinice: http://youtu.be/Oy_x5rXq19g?t=17m34s

Zuf, a so to bakreni obročki?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

paprika je napisal/a:
muha je napisal/a:
Testiram še "homeopatsko home made" varianto. Tagete sem izgleda obvarovala z njo, ali je slučajno, ali res deluje, bom videla na gredi na novo posejanega radiča in korenja.

Polže (predvčerajšnjim 74 komadov) namočiti za en dan v vodo, to brozgo malo razredčiti z vodo in z vso pacarijo vred zaliti okrog ogroženega vrta. Ne verjamem, da vas bo kaj dosti preizkušalo to metodo Wink Laughing Laughing . Ampak, če deluje, se izplača. Se pravi: ne po vrtu, le okrog njega.

to sem nekje bral da naj bi se pri razpadanju polžev razvile nematode ki delujejo proti polžem a ve kdo kaj o tem?

muha je napisal/a:
Zuf to omenja TUKAJLE. Moja varianta je enostavnejša. Koliko manj nematod je v moji polivki nimam pojma. Domnevam, da mogoče še več, saj sem namesto omenjanih 20 nabrala predvčerajšnjim nekaj čez 140 komadov, danes pa spet 100. Na eni gredici, ob kateri sem pred slabim mesecem polila to pacarijo, sem danes našla prve polže, pri tagetesu jih še ni. Če ne polži, se je bodo gotovo ogibali ljudje zaradi vonja po mrhovini Rolling Eyes .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

lpmami, ja.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Odgovori