doma imam sunflower, pa mi okus ni nič posebnega. Še dobro, da je všeč ostalim družinskim članom.
Asimina - Asimina triloba
-
tetaestera
-
AndrejK
| tetaestera je napisal/a: |
| zanima me katera (samooplodna) asimina naj bi bila najbolj aromatična. doma imam sunflower, pa mi okus ni nič posebnega. Še dobro, da je všeč ostalim družinskim članom. |
Preverjeni samoplodni sta samo dve: Sunflower in Prima. Prima je bolj aromatična od Sunflower, pri meni tudi zori 3 tedne prej.
Zelo aromatična je na primer Rebecca's Gold, ki pa mora biti posajena v bližini asimine druge sorte (lahko Sunflower ali Prima).
LP, Andrej
-
AndrejK
| javrgar je napisal/a: |
| Novembra/decembra jih imam namen posaditi na prosto. |
Asimine je priporočljivo presajati v času vegetacije, december za to ni primeren. Asimina na sliki je še dokaj majhna, če bo na vrtu, z dnevno oskrbo in nego potem je presajanje na stalno mesto smiselno.
Še nekaj besed o presajanju: http://asiminafruit.eu/blog/presajanje-sadik-na-stalno-mesto/
-
AndrejK
Zaradi pomanjkanja prostora prodam nekaj cepljenih sadik asimin po ceni 10eur/sadiko.
Sadike so cepljene spomladi 2019, cepljeni del je zrastel do 15cm. Premalo za presajanje na stalno mesto. Te sadike je potrebno presaditi v malo večji lonec in jih imeti še eno leto v loncu, tako da se okrepijo.
Sorte: Sunflower, NC-1, Georgia, Rebecca's Gold, Prolific, Hoberg, PA Golden.
Sliko lahko pošljem na mail.
LP, Andrej
Sadike so cepljene spomladi 2019, cepljeni del je zrastel do 15cm. Premalo za presajanje na stalno mesto. Te sadike je potrebno presaditi v malo večji lonec in jih imeti še eno leto v loncu, tako da se okrepijo.
Sorte: Sunflower, NC-1, Georgia, Rebecca's Gold, Prolific, Hoberg, PA Golden.
Sliko lahko pošljem na mail.
LP, Andrej
-
AndrejK
-
AndrejK
Rez ni tako nujna kot pri ostalem sadnem drevju, je pa zelo priporočljiva. Prikaz rezi: https://www.youtube.com/watch?v=pOxriOwfdls
Večina sort (Prima, Sunflower, Overleese, Rebecca's Gold) se lepo odzove na tako rez, redke slabo (npr. NC-1), nekatere so pa še uganka (Mango, Rappahannock). Največ rezi je pri drevesih velikosti 1,5-3m, potem pa se rast umiri in je potrebno samo redčenje posameznih vejic.
Večina sort (Prima, Sunflower, Overleese, Rebecca's Gold) se lepo odzove na tako rez, redke slabo (npr. NC-1), nekatere so pa še uganka (Mango, Rappahannock). Največ rezi je pri drevesih velikosti 1,5-3m, potem pa se rast umiri in je potrebno samo redčenje posameznih vejic.