Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Metuljc, za te moram najprej vedeti, kakšne cvetove bodo imeli. Prej sem oddajala zvezde teksasa, ki pa to, kot kaže, niso.

Muha, ja teh mi je škoda, ker sem jih križala, na primer Magento z roza nagubanim itd. in me res zanima, kakšni cvetovi bodo. Si jih gnojila, da so zacveteli v tako majhnih lončkih?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne spomnim se več, domnevam, da sem jih.
So pa bili vsi skupaj naloženi v večji plato, kamor sem po dnu posula plast perlita, da sem jih laže zalivala - kar v plato. Med perlit se je streslo še nekaj substrata, korenine so zlezle ven iz lončkov in se razpredle v prepleteno gmoto na dnu. Posamične lončke bi verjetno teže obvladovala. Vse skupaj sem postavila nekam s poti, noge so imeli v senci.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, bom tudi jaz naredila podobno.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Moji letošnji sejančki so še majhni. Zdaj sem jih iz vrtca, kjer so bili popoldne v senci, preatavila na celodnevno sonce. Upam da bodo sedaj pa štartali._________________Naj raste
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ugotovila sem, da imam pravzaprav samo dva hibiskusa, oba sejanca. Lani se mi je v setev vrinila vrba (je že romala v grapo, tam pa raste naprej). In letos ugotovim, da sta še dve rastlini vrbi Very Happy Zdaj razmišljam, kam bi ju nesla, gojiti ju ne nameravam. Drugo je bilo, ko sem jo imela v loncu na balkonu: tam mi je prišlo prav, da mi je delala malo žive sence, je bila ravno prav trpežna za tiste razmere.
Hibiskusa sta odgnala zelo pozno, sta bili vrbi prej. Sem že mislila, da ne bo nič iz tistih palčk. Odgnala sta zelo spodaj, tako da pričakujem lep grmiček._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Očitno te imajo vrbe od sile rade. Laughing Ti kar zavrzi letošnji dve, jih v naravi ne manjka. Zanimivo: prva leta po novogradnji so se tudi meni prislinile v vsak lonec. Ko se je ostalo drevje okrog malo bolj razraslo pa ne najdem praktično nobene več.

Hibiskusi vedno poženejo čisto od spodaj. Včasih celo izpod nivoja prsti. Moji stari, na osončeni legi, so že veliki grmi, mlajši, v pretežni senci pa imajo poganjke od 1 cm pa do največ 15 cm. Nič hudega, se bo raztegnil tudi čas cvetenja. Novi sejančki lepo napredujejo. Oživljajo celo nekateri od tistih, ki sem jih že razglasila za propadle.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, prav prislinila se je, in to iva, ki mi ni všeč ne po listih ne po rasti, so mi pa spomladi všeč njene mačice.
Imam pa še dve povešavi vrbi z rumenim lubjem na mladih vejicah. Ena srečno raste nad ribnikom, druga še v hoboku potrpežljivo čaka, da ji najdem primerno stalno mesto._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Naši novi člani (sirski oslez) hibiskus družine.

009-9

004-1b_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Citirala sem ga še k njegovim, da se ne bo tu počutil kot vrinjenec. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Končno mi je uspelo eno fotko spraviti na PC. Takole izgledajo danes letošnji sejančki:

Narediti sem jim morala ograjico, ker so se začeli povešati v vse možne smeri.
Odgovori