Stran 142 od 206
Objavljeno: Pe Jul 24, 2015 6:23 pm
Napisal/-a Ivčk
Moji čiliji krasno napredujejo, vsi nabito polni s plodovi. Tole je le del vlončenih:
Pa še plodovi na Purple Fire:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: So Jul 25, 2015 3:18 pm
Napisal/-a Delmi
Danes sem spet pripravljala bombice s sirčkom. Spiridon, si imel kar prav.
Ker seveda ne pečejo, sem jih čistila brez rokavic. Nato poizkusim prst - peče. Dam v usta dve semenci- kar dobro pečejo. Paprika sama pa še vedno nič.
Torej če ima kdo kakšno modro razlago. Kako je to mogoče, da semena pečejo, meso paprike pa ne. Pa so sigurno dovolj zrele.
Tele čiliji me res vedno znova presenečajo. Tudi to kako so polni, da če bo komu kaj primanjkovalo, naj se kar javi. Drugače sem pa družino preskrbela za naslednjih 20let :-)
Tako, zdajle pa na čili roštiljado. Še malo Pimientos de Padron na žaru. Se že veselim degustacije. Upam, da bo pridelek družbi všeč.
Objavljeno: So Jul 25, 2015 5:03 pm
Napisal/-a pajo
Je kar nekaj vrst čilijev kjer pečejo samo semena. Prosim ne me spraševat sedaj katera so ta._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Jul 25, 2015 7:14 pm
Napisal/-a dejan84
danes jedel ene lemon drop o mati bozja, kako to zge, pa ta naj bi bil precej blaga sorta.
jalapenote sploh ne vem ce bi probal na surovo, posebej ne tistih, ki so ze rdeci ali se barvajo proti rdeci
Objavljeno: So Jul 25, 2015 7:33 pm
Napisal/-a Trocki
Niti ne. Lemon drop naj bi imel po nekaterih podatkih celo 30.000 - 50.000 scovilov. Bo pa letos vse extra pekoče po moje.
Objavljeno: So Jul 25, 2015 7:45 pm
Napisal/-a Zelenc
Jest sm prejle pojedel enega zelo zrelega jalapena - sem imel še pol ure žerjavico v žnablih kot da bi pojedel Morugo...
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 10:14 pm
Napisal/-a mfranc
V tej vročini so nekatere sorte čisto ponorele; včeraj sem si za malico pripravil dve papričice Bulgarian Carrot - v primerjavi s habaneri, šala mala, sem si mislil ....
Ampak, trajna pekočina na ustnicah in jeziku, ki ni hotela izginiti
Zmogel sem enega in polovičko, več ni šlo . Res pa je ta sorta ena tistih, totalno "zmešanih", kar se odraža tudi pri podatkih za skovile.
Večinoma ga rangirajo nekje med 5,000 in 30,000 skovilov, vendar se najdejo podatki za 2.500 do 5.000 in 50.000 do 100.000 skovilov.
Pravi humorist med čiliji .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 11:42 pm
Napisal/-a pajo
Zelenc je napisal/a: |
Jest sm prejle pojedel enega zelo zrelega jalapena - sem imel še pol ure žerjavico v žnablih kot da bi pojedel Morugo... |
Ko boš pojedel Morugo boš mislil, da si pri zobarju in , da si dobil inekcijo preden ti bodo zob ven dali. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 11:49 pm
Napisal/-a Spiridon
Jaz ob narezku za dopoldansko malico prakticiram Serrano, vendar jih več kot šest komadov ne uspem pospraviti. Lanski so bili dosti blažji,
a tile letošnji, iz rastlinjaka, so pa prav hudičevi. Vsaj zame, ki še ne prakticiram, da bi že zjutraj namesto kave pil nitroglicerin
LP
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 11:36 am
Napisal/-a Zelenc
Pajo, poznam filing Moruge. Sem bil lani enkrat preveč pogumen, potem mi je bilo pa žal. Pol ure sem bil paraliziran...