Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
tiste za na okno ne štejem med "redne" sadike.
rocotov ne bom več gojila, ker so hudo pozni.
okus teh milih pa odgovarja tako sinu kot možu, in mora biti tega več. Niti pri kuhi skoraj več ne uporabljamo črnega popra, ampak pade v čorbo zmeraj čili, kakršenkoli pač je pri roki.
Tako da smo jih kar nekaj pokonzumirali..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
rocotov ne bom več gojila, ker so hudo pozni.
okus teh milih pa odgovarja tako sinu kot možu, in mora biti tega več. Niti pri kuhi skoraj več ne uporabljamo črnega popra, ampak pade v čorbo zmeraj čili, kakršenkoli pač je pri roki.
Tako da smo jih kar nekaj pokonzumirali..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Jalapeno je odlična stvar za vlaganje ali pa za žar, zato je tudi fajn da ga imam več sadik. Osebno poleg tega potrebujem le še posušene hujše sorte za posipanje ter namakanje v olivnem olju in to je zame čisto dovolj.
Res pa je, da bi (če bi imel prostorsko možnost) posadil veliko vrst in se tega lotil bolj na široko, a žal tako ne bo šlo.
Res pa je, da bi (če bi imel prostorsko možnost) posadil veliko vrst in se tega lotil bolj na široko, a žal tako ne bo šlo.
je mož bil prejle prehitek, ko je šel zalivat rocote v rastlinjak, in mi je pobral enega rdečega, iz "rumene" sorte pa kar zelene plodove. Huh, mi ni bilo prav, a je mislil dobro. Sem dala te potencialno rumene zoret na pult. Okus rocotov mi je všeč, ker so kot hrustljava, šarf, paprika. Sočni so, a moti me, da so tako zelo pozni. Čeprav rastlini v rastlinjaku še vedno paše.
Sem pa opazila, da so začele obletavati mušice čilije, ki so na prezimovanju. Počasi zgubljajo liste, in so brez plodov. Le Brazilian Starfish še ima zelene, za te bi rada, da dozorijo.
Imam namen obrezati rastline, že zaradi mušic, kako pa naj obdržim tega "brazilca", da ga mušice ne obžrejo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sem pa opazila, da so začele obletavati mušice čilije, ki so na prezimovanju. Počasi zgubljajo liste, in so brez plodov. Le Brazilian Starfish še ima zelene, za te bi rada, da dozorijo.
Imam namen obrezati rastline, že zaradi mušic, kako pa naj obdržim tega "brazilca", da ga mušice ne obžrejo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë