Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

oh, metuljc, seveda ne...ne bo jih toliko. Jih že letos ni bilo. Nekaj sem jih dala na prezimovanje, pa da vidimo, kak bo uspeh, oziroma če bodo dozoreli zeleni plodovi, ki so na njih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

tiste za na okno ne štejem med "redne" sadike.

rocotov ne bom več gojila, ker so hudo pozni.

okus teh milih pa odgovarja tako sinu kot možu, in mora biti tega več. Niti pri kuhi skoraj več ne uporabljamo črnega popra, ampak pade v čorbo zmeraj čili, kakršenkoli pač je pri roki.

Tako da smo jih kar nekaj pokonzumirali..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jalapeno je odlična stvar za vlaganje ali pa za žar, zato je tudi fajn da ga imam več sadik. Osebno poleg tega potrebujem le še posušene hujše sorte za posipanje ter namakanje v olivnem olju in to je zame čisto dovolj.

Res pa je, da bi (če bi imel prostorsko možnost) posadil veliko vrst in se tega lotil bolj na široko, a žal tako ne bo šlo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz Rocotov ne bom več gojila, ker so pozni in zavzamejo preveč prostora. Za čez zimo jih nimam kam dati. Nameravam imeti večjo zbirko Habanerov, poleg njih pa Tabasco, Malaquetas za sušenje, Verjetno še Scarlet Lantern Peru za okras, pa verjetno še Mulato Isleno.
bobolino

je mož bil prejle prehitek, ko je šel zalivat rocote v rastlinjak, in mi je pobral enega rdečega, iz "rumene" sorte pa kar zelene plodove. Huh, mi ni bilo prav, a je mislil dobro. Sem dala te potencialno rumene zoret na pult. Okus rocotov mi je všeč, ker so kot hrustljava, šarf, paprika. Sočni so, a moti me, da so tako zelo pozni. Čeprav rastlini v rastlinjaku še vedno paše.

Sem pa opazila, da so začele obletavati mušice čilije, ki so na prezimovanju. Počasi zgubljajo liste, in so brez plodov. Le Brazilian Starfish še ima zelene, za te bi rada, da dozorijo.

Imam namen obrezati rastline, že zaradi mušic, kako pa naj obdržim tega "brazilca", da ga mušice ne obžrejo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pri meni v rastlinjaku še vedno zelo polno.Do kdaj?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
bobolino

ti je voda ogrozila rastlinjak, ali si uspel preprečiti vdor?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Bolj mi je bilo važno stanovanje. Nekaj vode je pač šlo noter._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V rastlinjak je praktično nemogoče preprečiti vdor vode, vsaj pri nas, ko je bilo vode zunaj pol metra. No, tisto, kar je bilo nad nivojem vode, je še užitno. Tisto, kar je bilo umazano od poplavne vode, sem jaz raje pustila pri miru, tako paradižnike, kot čilije.
bobolino

ne zavidam vam, resnično ne.... ne, ne_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori